MUZIČKA ŠKOLA „JOSIF MARINKOVIĆ” PROSLAVILA MATURU

Veliki uspesi, entuzijazam i ljubav krase ovu generaciju

Nakon četiri godine, umesto probi hora, internih časova i takmičarskih nastupa, generacija 2016/2020. Muzičke škole „Josif Marinković” 15. juna u svečanu salu škole kročila je kako bi dodelom diploma započela proslavu mature.
Dvadest devet učenika, sa svojim razrednim starešinama Verom Golob i Bojanom Grujin, prodefilovalo je salom na svečanosti.
Direktorka, Danijela Radaković Derikrava, je uz stihove maturantima poželela da hrabro gledaju napred i ne dozvole nikome da ih sputa.
– Ostajte srećni, zadržite taj lepi osmeh, entuzijazam i ljubav na nepreglednom putu na koji ste kročili – poručila je direktorka.
Maturiralo je 14 učenika na vokalno-instrumentalnom odseku, 7 učenika teoretskog odseka i 6 učenika sa odseka dizajn zvuka.
Za đaka generacije izabrana je pijanistkinja Mina Damjanov, koja je pored Vukove diplome osvojila i brojne nagrade na domaćim i internacionalnim klavirskim takmičenjima, takmičenjima iz solfeđa i teorije muzike.
– Titula đaka generacije za mene je veliki uspeh. Ona me podseća na to da se svaki trud isplati, da je vredelo svo odricanje, učenje za svaki ocenu, pripreme i odlazak na takmičenje. Dosta drugara iz razreda trudili su se koliko i ja, izuzetno su vredni i učestvovali su na mnogim takmičenjima, tako da nisam očekivala da ću, pored tako jake konkurencije, baš ja biti izabrana – rekla je Mina Damjanov.
Mina planira da upiše Akademiju umetnosti u Novom Sadu i nastavi da usavršava svoju veštinu sviranja klavira. Posebno se zahvalila svojoj profesorki Dijani Bugarski Miškeljin koja ju je od malena spremala za takmičenja i trudila se da uradi sve kako bi postigla što bolji rezultat, naglasila je učenica generacije.
Vukove diplome dodeljene su Ani Bošnjak sa teoretskog odseka, Mariji Aleksić i Milici Spaić sa odseka za dizajn zvuka i Hristini Agošton, Mini Damjanov, Urošu Derikravi i Marti Mezei sa vokalno-instrumentalnog odseka.
J. Šormaz
FOTO: muzička škola