MZ ,,DOSITEJ OBRADOVIĆ“: Kulturno-umetničkim programom obeležila svoj dan

Jedna od većih i po mnogima najuređenijih mesnih zajednica, MZ ,,Dositej Obradović“ danas je obeležila svoj dan kulturno-umetničkim programom. Izveden je na platou ispred MZ, a pripremili su ga članovi Saveta. Prisutnima se na početku obratio predsednik Saveta Mesne zajednice i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Vanja Ilijev i Seferini

– Pre svega želim da uputim najiskrenije čestitke svim sugrađanima sa teritorije Mesne zajednice ,,Dositej Obradović“ i da ih pozovem da i dalje budu vredni, aktivni i savesni. Naš novoosnovani Klub ,,Dositej“ je otvoren za sve članove, a skoro svake nedelje sprovodimo mnogobrojne aktivnosti i manifestacije u kojima rado učestvuju i najmlađi i najstariji sugrađani. Pravo bogatstvo su dve škole na teritoriji naše MZ, a to su osnovne škole ,,2.oktobar“ i ,,Dositej Obradović“, čiji đaci su učestvovali u današnjem programu, ali se rado odazivaju i učestvuju u svim aktivnostima i ja im se posebno zahvaljujem – kaže Radišić.

Duško Radišić predsednik Saveta MZ-2

Na pitanje koji su planovi i šta će se raditi u narednom periodu odgovara.

– Planiramo da popravimo kolovoz u ulicama gde je to potrebno, ali i da proširimo broj garaža i parking mesta. Nastavljamo da uređujemo okolinu, ali i da opremamo Klub.

Želim da se zahvalim i našim dugogodišnjim prijateljima iz kompanije ,,Gomeks“ koji su uvek uz nas i bez koji mnogo čega ne bi bilo – ističe Radišić.

20180411_170109

U bogatom programu učestvovali su Kulturno-umetničko društvo ,,Pionir“ koje je izvelo splet igara i folklor sekcije osnovnih škola ,,2.oktobar“ i ,,Dositej Obradović“. Učenica OŠ ,,2.oktobar“ Anđela Zorić izvela je numeru na flauti. Takođe, učestvovali su i članovi Kluba za stara i odrasla lica: solo izvođači Milka Kuridža, Julijana Veskov i Vlastimir Molnar, Vanja Ilijev sa izvornom ženskom pevačkom grupom ,,Seferini“ i Radovan Markov sa mešovitom grupom. Splet igara izvelo je i mlado Kulturno-umetničko društvo ,,Moja sosa“.

Voditeljka programa bila je novinarka Branka Jajić. U holu i maloj sali postavljena je izložba dečjih radova škole crtanja.Nakon programa usledio je koktel i posluženje za sve goste.

M.Malbaški

KUD Moja Sosa