NA 50. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU: Turizam Grada Zrenjanina

Kao i prethodnih godina, Grad Zrenjanin se predstavlja na 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji će potrajati do subote, 7. oktobra. Na ovogodišnjem sajmu je više od 400 izlagača iz 11 država – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Turistička ponuda obuhvata tematske izložbe, konferencije, predavanja i takmičenja. Zemlja partner je Crna Gora.

LORIST je počeo još 3. oktobra, otvaranjem sajmova lova, ribolova, hortikulture i ekologije koji traju od 3. do 8. oktobra, sajmovi turizma i sporta su od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva je do 8. oktobra.

Sajam turizma je juče na svečan način otvorio potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković. Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura.

Lorist2017_3

Podsetivši da je Zrenjanin i grad manifestcionog turizma, gradonačelnik Janjić je rekao da se mnoge turističke manifestacije odvijaju u centru grada. On je istakao i značajne turističke destinacije Grada, poput Banje Rusanda i Kaštela Ečka.

Na štandu Grada Zrenjanina domaćin je bio direktor Turističke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina. Ovde su se predstavili i Kaštel Ečka i Hotel „Vojvodina“.

Gradonačelnik Zrenjanina je, sa saradnicima, posetio i štand Banje Rusanda gde je razgovarao sa direktorkom dr Zoricom Đulibrk.

Na 50. Međunarodnom sajmu turizma su se predstavili i „Mrkšićevi salaši”.

Na promociji nautičkog turizma su predstavljene i mogućnosti njegovog razvoja u Zrenjaninu.

Kako je najavio direktor Zoran Ljubotina, danas će na sajamskom štandu Grada Zrenjanina biti predstavljen projekat „EuroVelo park „Carska bara””.

B. Jajić

Foto: Grad Zrenjanin

Lorist2017_1