Znoj i zadah desetkovali posetu kulturnim događajima!

Piše: Dalibpr Bubnjević

U ponedeljak je zabeležen minimalni broj građana na svim javnim okupljanjima u gradu! Organizatori su bili šokirani, nisu imali objašnjenje zašto se sugrađani nisu odazvali pozivu. Vremenske prilike su bile prijemčive, penzija je stigla na vreme… Nakon detaljnog istraživanja koje su sproveli, nezvanično se saznaje da je uzrok građanske neposlušnosti u nestanku vode.
Zrenjaninci, kao uredni i odgovorni ljudi, nisu želeli da se na početku radne nedelje pojavljuju neuredni i zapušteni. Teško je bilo, nakon vikenda bez vode u česmama, zadržati dostojanstvo i kakav-takav nivo. Naročito su se namučili svi oni koji žive u višespratnicama.
Uprkos vodovodnoj destrukciji, kulturni pregaoci su realizovali sve planirane programe. Time su pokazali da su profesionalci i da savesno obavljaju poverene poslove. Vredan pomena je, naročito, Istorijski arhiv koji obeležava sedam decenija postojanja. Pokazalo se da je odluka Željka Malušića i Perice Kiridžića da predlože diplomiranu ekonomistiknju Miru Bastu za čelnu funkciju – pun pogodak. Ona je uspela u rekordnom roku da konsoliduje Arhiv i da ga brojnim sadržajima približi Zrenjanincima. Pohvalno je i to što su i ostale ustanove kulture (poput Muzeja i Biblioteke) prihvatile poslovni model koji je formatirala direktorka Basta.