NA BOŠNJAKOVOM SALAŠU: Rezervne vojne starešine uredile spomen-kompleks

Članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina (ORVS) Zrenjanin zajedno sa stanovnicima naselja Ruža Šulman i predstavnicima Mesne zajednice „Dositej Obradović”, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu i uz pomoć JKP „Čistoća i zelenilo”, uredila je spomen obeležje streljanim rodoljubima na Mihajlovačkom putu – Bošnjakov salaš i postavila sto, klupe i tablu sa oznakom spomenika.

Između ostalih, na tom mestu streljani su Ruža Šulman i Vladimir Koča Kolarov. Nemački okupatori su ovaj zločin učinili kao odmazdu za prethodne akcije partizana. Streljani su i Frank Samuel, Aladan Tiberije i Stojan Arsenov.

Pre podne je u spomen-kompleksu otkrivena nova ploča, a osim rezervnih vojnih starešina i predstavnika organizacija koje su učestvovale u njegovom uređenju, obeležavanju dana kada su streljani rodoljubi, prisustvovao je i potpukovnik Vlastimir Radivojević, načelnik Centra ministarstva odbrane Zrenjanin Cveće su položili Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Tanja Dulović, predsednica ORVS. Oni su istakli da je obaveza svih generacija da čuvaju sećanje na one koji su poginuli za slobodu u Velikom ratu, Drugom svetskom ratu i poslednjim ratovima i da s dužnim pijetetom se odnose prema spomenicima i spomen-obeležjima.

M.Bečejac