NA ČETVRTOM PROTESTU „1 OD 5 MILIONA” PORUČENO: Vlast dovela budućnost poljoprivrednika u pitanje

Zrenjaninci su večeras u četvrtu protestnu šetnju „1 od 5 miliona“ išli zajedno sa novinarom Milojkom Pantićem, Slavkom Vukovim, poljoprivrednikom iz Zrenjanina i studentkinjom Katarinom Đoković. Protestu je, prema procenama prisutnih, prisustvovalo preko 1.000 sugrađana, a kolona se protezala od bivše Robne kuće pa sve do Glavne apoteke. Okupljeni su protestnu šetnju napravili do naselja Bagljaš.

Svojim sugrađanima obratio se i Slavko Vukov.

– Jednostavno kada sumirano sedmogodišnju vlast SNS-a smatramo da za nas poljoprivrednike nema ničeg dobrog i da je budućnost neizvesna. Kada je usvojen zakon da se državno poljoprivredno zemljište može davati na 30 godina po povoljnoj ceni, tada je bilo jasno da mi ovoj vlasti ne trebamo. Vlast je pronašla nove aktere u poljopriveredi, a naša budućnost je došla u pitanje – rekao je, između ostalog, Slavko Vukov, poljoprivrednik koji se obratio u ime Saveza udruženja  poljoprivrednika Banata.

– Muka mi je od cele situacije u Srbije, ne želim da odem iz ove zemlje. Ukoliko ode ova vlast imamo perspektivu i mislim da bili Srbija u kojoj može pristojno da se živi. Muka mi je od same pomisli da studenti žive na hlebu i pašteti kako bi preživeli i završili studije, muka mi je od toga kada vidim da roditelji skupljaju svaki dinar da kupe svom detetu igračku – rekla je studentkinja Katarina Đoković.

Poznati sportski novinar Milojko Pantić dočekan je ovacijama.

– Ne postoji grad u Srbiji koji je srpskom sportu i olimpizmu podario više olimpijskih radosti. Od legendarnog Zvonka Vujina i rvača Branislava Simića preko odbojkaške porodice Grbić, kašarkaša Dejana Bodiroge i atletičarke Ivane Španović. Jednostavno moram da upitam, zašto ćute tvoji olimpijski bogovi, Zrenjanine, zar ne vide da nakaradna vlast polako gasi večni olimpijski plamen ovog grada – rekao je Milojko Pantić, dodavši da je Aleksandar Vučić nadmašio svog idola Slobodana Miloševića tako što je izbrisao razliku između politike i čistog kriminala.

Tokom protesta mogle su se videti razne zastave i transparenti, a nezadovoljni građani su zviždali tokom pomena imena Srpske napredne stranke, a tokom šetnje zastali su kod gradske kuće gde su takođe nezadovoljstvo iskazali zvižducima.

 

Foto i tekst: Damir Petrović