NA MALU GOSPOJINU: Obeležena slava „Suncokreta“

U slavu i čast Presvete Bogorodice, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ obeležilo je juče, četrnaesti put, slavu. Obred sa sečenjem slavskog kolača, obavio je protonamesnik Davor Stojanović, u prisustvu članova „Suncokreta“, volontera, kuma Danijela Župića, predsednice Ružice Tomić, dugogodišnjeg aktiviste i prijatelja, gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure.
Kumstvo za sledeću godinu preuzeo je Goran Đurović.
Zbog epidemijskih mera, nije bilo većeg okupljanja, a „Suncokreti“ su na izložbi pokazali tkanice, dok su gosti dočekivani suvenirima, koji su članovi napravili na radionici.
– Srećni smo što se okupljamo da proslavimo našu slavu, koja ne bi bila da nije vas, naših dragih ljudi koji nas svih ovih godina podržavate i pokazujete da radimo ispravno, jer, sami ne možemo ništa, a zajdno možemo sve. Okuplja nas isti cilj – da Ivanu, Bobi, Neši, Milanu, Igoru, Ceci, Cici i Milici, obezbedimo kvalitetniji i sadržajniji život dostojan čoveka. Veliku radost nam je donelo rođenje četiri mala „suncokreta“ čiji su roditelji naši volonteri – istakla je Ružica Tomić, predsednica „Suncokreta“
Dodala je i da život donosi i odnosi: – Tako smo se nedavno oprostili od Banke Jajić, dugogodišnje prijateljice Udruženja i divne žene.
Gradonačelnik Simo Salapura je naglaso da je 15 godina rada u „Suncokretima“ njegov najdraži jubilej, a osmesi prisutnih govore koliko je put kojim idu onaj pravi. U „Suncokretima“ tradiciju voloniranja nastavlja njegova ćerka Mila.
Prikazan je i scensko-muzički program koji je pripremila Ines Slijepčević.
Učestvovali su članovi „Suncokreta“ i volonteri, a premijerno je izveden na promociji knjige Stanislave Matejin na „Banatskoj bajci“.

M. Bečejac
Foto: Jovan D. Njegović