NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU: Višnja Živanović šampionka iz matematike

Višnja Živanović, učenica četvrtog razreda Srednje poljoprivredne škole u Zrenjaninu, osvojila je prvo mesto iz matematike na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

Takmičenje je organizovano u Somboru, 27. i 28. aprila u Srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi, koja je bila domaćin.

Višnjini konkurenti su bili takmičari iz dvadesetak obrazovnih institucija širom Srbije. Ova vredna učenica je nadmašila svoj prošlogodišnji rezultat kada je na Republičkom takmičenju bila vicešampionka.

Mentorka Višnje Živanović, Jelena Stojadinović, profesorka u zrenjaninskoj Srednjoj poljoprivrednoj školi, ponosna je na svoju učenicu, kojom se ponose i njeni vršnjaci i ceo kolektiv, na čelu sa direktorkom Milicom Damjanović Tomin.

Kako ističu, učenici Srednje poljoprivredne škole iz Zrenjanina iz godine u godinu postižu zapažene rezultate ne samo u stručnim oblastima, specifičnim za njihove smerove, već i na sportskim takmičenjima kao i na smotrama opšteobrazovnih predmeta, poput matematike.

U Školi su zadovoljni i ne čudi ih što se poslednjih nekoliko godina, prilikom upisa, traži „mesto više“, pošto interesovanje maturanata premašuje upisne kvote.

B. Jajić

Foto Goran Mihajlov