NAGRADE AUTO MOTO SAVEZA

U organizaciji Auto moto saveza Srbije (AMSS), Grada Zrenjanina i JKP „Parking servis”, a uz podršku Sportskog auto i karting saveza Srbije i Moto saveza Srbije, u Hotelu „Vojvodina” su proglašeni najbolji takmičari u auto i moto sportu u Srbiji za 2015. godinu.

Pored medalja za šampione, dodeljena su i specijalna priznanja za izuzetan doprinos razvoju auto i moto sporta ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, kao i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu. Svečanost tradicionalne godišnje dodele nagrada otvorili su predsednik AMSS Mirko Butulija i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

– Nadam se da smo uspeli da opravdamo poverenje organizatora i svih prisutnih šampiona, te da ćemo i u narednim godinama imati priliku da budemo domaćini ovako značajnih skupova. Planiramo da zajedničkim snagama, baš u Zrenjaninu, realizujemo izgradnju savremene trkačke staze, sa svim pratećim objektima i infrastrukturom – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Janjić.

On je dodao da veliku prednost Zrenjanin ima zbog postojanja potrebne površine za gradnju staze na lokaciji aerodroma „Ečka“, na oko stotinu hektara. Svojim karakteristikama i sadržajima ovaj sportski kompleks bi, osim primarnih sportskih, zadovoljavao i javne interese. Staza bi imala sve parametre za organizaciju evropskog prvenstva u moto i auto disciplinama na kružnim stazama, a prateći sadržaji doprinosili bi isplativosti celokupnog projekta i bili u funkciji razvoja auto-moto sporta u našoj zemlji.

Ministar Vanja Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi naglasivši da ovo priznanje ne samo da daje podstrek, nego i obavezuje Ministarstvo omladine i sporta da i u narednom periodu posveti još veću pažnju auto, karting i moto sporta u Srbiji.

– Vlada Srbije i Ministarstvo omladine i sporta je ove godine opredelilo duplo više sredstava za oba saveza, jer uvažavamo njihov značaj, a prvenstveno što smo uvideli jedinstvo u ova dva saveza – rekao je Udovičić.