Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda

Aktivitások a padéi egyházközségben
Szent Mónika imadélután: Az újévben az első összejövetelünk a Szent Mónika közösség találkozója volt.
Mindannyian egy szándékkal jöttünk ide: kérni Szent Mónikát, hogy járjon közben gyermekeinkért, értünk, hogy könyörgéseink és kéréseink meghallgatásra találjanak Istenünknél.
Balázsolás: Február 3-án (hétfőn) és 9-én (vasárnap) Szent Balázs püspök és vértanú emlékére Király Tibor atya a szentmisék után Balázs-áldásban részesítette a padéi híveket.
Házszentelés: Király Tibor atya meglátogatta és megszentelte mindazon családok házát, akik ezt igényelték.
A Caritas-ház munkatársai és a Kolping család tagjai is úgy érezték, hogy ezeket a házakat is érintsék meg a szenteltvíz cseppjei, és ezáltal legyenek egészen tisztává, minden ártó hatalomtól mentessé, ne üthessen tanyát ott a gonosz és bántó lélek.
Lourdes-i kilenced: Az idén is Lobár Mária néni toborozta a lourdes-i kilenced imádkozóit. Mária néni és a 15 tagot számláló imacsoport tagjai megbeszéltük, hogy ezt a kilencedet felajánljuk a világ szenvedő betegeiért, és azokért az emberekért, akik a betegségben szenvedőket ápolják, hozzásegítik a gyógyuláshoz, vagy legalább enyhítik a kínjaikat.
Ft. Király Tibor atya kérte az időseket, betegeket, akik nem tudnak eljönni a közösségbe, hogy otthonaikban imádkozzanak minden nap, az imakönyv útmutatása szerint.
A kilenced befejeztével az atya a kilencedet végzőkért mutatta be a szentmisét, amikor mi is felajánlottuk magunkat Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, ami megerősít bennünket a mindennapi küzdelmeinkben is.