NAJAVA DOGAĐAJA

„BINA MIRA”
Evropski festival pozorišta mladih „Bina mira” svečano je otvoren u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u sredu, 14. septembra. Glumci CEKOM-a izveli su predstavu „Beg”. Do 22. septembra prestaviće se pozorišne grupe mladih iz Ahena – Nemačka, Tuzle i Banjaluke i Mostara – BiH, Celja – Slovenija i Belgije. Ulaz na predstave je besplatan. Organizatori su Kreativni centar CEKOM, Kultur Kick i Kulturni centar Zrenjanin, u saradnji sa zrenjaninskim Pozorištem, uz podršku Grada Zrenjanin.
www.binamira2016.wordpress.com

„STRIPOLIS”
Svečano otvaranje 7. Festivala stripa – „Stripolis” je u četvrtak, 15. septembra u 19 časova u holu Kulturnog centra, a potom otvaranje izložbe akademskog slikara Dejana Nenadova – strip crtača i Ivice Stevanovića – strip crtača i ilustratora – Novi Sad. Biće uručeno Specijalno priznanje Kompaniji „Eipix” za doprinos u razvoju srpskog stripa. Predstaviće se i izdavači. Crtači će raditi za publiku a biće prikazani i junaci stripova i kostimi… Promocija „Stripolisa” broj 8. je u 20 časova – Momčilo Rajin, muzički kritičar, urednik i izdavač, Beograd. Filmski matine je u petak, 14. septembra, od 10 časova, u Kulturnom centru, u 19 časova je Berza stripa a u 19.30 razgovor sa Momčilom Rajinom, stručnjakom pop-kulture. U subotu, u 19.30 časova je razgovor sa Dejanom Nenadovim i promocija albuma „Legenda o Isu”. Pokrovitelji su Grad Zrenjanin i Eipix Entertainment d.o.o – Novi Sad.

TRIBINA
Tribina „Politička kriza u Makedoniji” je u sredu, 21. septembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra: Mitko Arnaudov, politikolog iz Skoplja i doktorand na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Moderator je Miroslav Samardžić.

„BELDOKS”
U sredu 21. septembra, od 20.30 časova i četvrtak 22. od 20, u okviru programa „Beldoksa”, u maloj sali Kulturnog centra, biće prikazan film „Zemlja kartela”.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje u ponedeljak, 19. septembra, u 18 sati, u Makedonskoj 11, predavanje „Naučni dokaz besmrtnost”. Predavač je prof. Spasoje Vlajić.