NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 11. decembra, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a održaće se radionica koju će voditi i realizovati Otilija Buheker Ilić sa dečjom grupom „Sovice mudrice”.

BEGEJ FEST
Deseto Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest”, Osma regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu i Seminar za dirigente duvačkih orkestara održaće se u Zrenjaninu od 10. do 12. decembra. Organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) i Gradski duvački orkestar Zrenjanin uz podršku Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.

PROMOCIJA KNJIGE
Književno veče i predstavljanje knjige „Analiza dominantnih motiva u tekstovima pesama sa juga Srbije” Aleksandre Dimčić, održaće se u subotu, 11. decembra, u 17 časova u maloj sali Kulturnog centra. Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa kolektivnim stvaralaštvom juga Srbije i njegovim specifičnostima.
O delu će govoriti profesori srpskog jezika i književnosti Dragan Gvozdenović i autorka.

TRIBINA
U utorak, 14. decembra, u 18 časova, u Kulturnom centru održaće se tribina „Ravnopravno roditeljstvo”. Učesnici su: Dejan Pavlović, magistar socijalnog rada, doktorand i predsednik Udruženja očeva, Jelena Zorić, psiholog i supervizor u službi za decu i mlade, porodični terapeut i direktorka novosadskog Centra za socijalni rad, kao i Dragutin Nikolić, porodični psihoterapeut i veštak u brakorazvodnim sporovima roditelja. Moderator programa je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa. Razgovor se može da pratiti i na Fejsbuk strani KC-a.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
U nedelju, 12. decembra, od 10 do 14 časova u Kulturnom centru biće održana berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

PREDSTAVA „U AGONIJI”
Pozorišna drama „U agoniji” biće izvedena u Kulturnom centru u ponedeljak, 13. decembra, u 20 časova. Režiju popisuje Ana Đorđević, a igraju: Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 1.000 dinara. Ulaznice koje su kupljene za predstavu zakazanu za 20. novembar, a koja je odložena, važiće za 13. decembar.