NAJAVA GASTRONOMSKO-TURISTIČKIH I PRIVREDNIH MANIFESTACIJA: 35. Zlatni kotlić i 11. Memorijal „Đula Farkaš – Farki“

Ovogodišnje 33. „Dane piva“ upotpunice dve značajne manifestacije koje će se održavati na glavnom gradskom trgu. Tradicionalno kuvanje riblje čorbe, 35. „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijal „Đula Farkaš – Farki“ održaće se u sredu, 29. avgusta. Istog dana našim sugrađanima predstaviće se Republika Mađarska sa svojim kulturnim, turističkim i gastronomskim potencijalima. Dan ranije, 28. avgusta, isto će učiniti i Republika Slovačka – potvrđeno je danas u multimedijalnoj sali gradske kuće na konferenciji za medije.

– Festival tradicije i kulture u sklopu kojeg će biti i pomenute manifestacije, organizujemo po drugi put. Cilj nam je da ih iz godine u godinu podižemo na što značajniji nivo. Očekujemo velik broj turista i izlagača iz zemlje i inostranstva. Predstavljanje Republika Mađarske i Slovačke iskoristićemo kako bismo učvrstili poslovne, privredne i prijateljske veze – istakao je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina.

DSC_0363

Da je ovo još jedna izuzetna prilika da upoznamo privrednike iz zemlje i regiona, i uvod u sajam koji će se održavati u našem gradu od 20. do 22. septembra, potvrdio je direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov.

– Cilj nam je da unapredimo saradanju i da se naši i strani privrednici što bolje upoznaju. Imamo dosta toga da ponudimo, možemo zajedno da nastupamo sa ostalim privrednicima i tu saradnju moramo unaprediti. Grad Zrenjanin ima svetlu budućnost, dosta treba uraditi na privrednom nivou, ali je to smer ka kojem treba da se krećemo – kazao je Stankov.

Gradonačelnik Čedomir Janjić još jednom je istakao značaj „Dana piva“ po kojima smo svuda poznati.

– „Dani piva“ nisu samo uživanje u dobrim koncertima, hrani, piću i druženju sa prijateljima. Mi ovu manifestaciju koristimo kako bi se povezali sa ljudima koji nešto znače u nekim drugim sredinama. Omogućićemo našim privrednicima da se upoznaju sa gostima iz susednih zemalja i da razmene iskustva. Očekujemo visoke delegacije iz Morahaloma, Debrecina, Bekeščabe i još nekoliko gradova iz Mađarske, a što se turista tiče, nadam se da ćemo oboriti prošlogodišnje rekorde ako nas vreme posluži – naveo je Janjić.

Na konferenciji je još govorila i direktorka Unije poslodavaca Grada Zrenjanina Izabela Kiš.

DSC_0386

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak