NAJAVE DOGAĐAJA

SUPERSU KVIZ
SuPerSu Kviz, takmičenje iz opšte kulture i obrazovanja za učenike viših razreda osnovnih škola Grada Zrenjanina biće u Kulturnom centru Zrenjanina, u petak, 1. aprila, a potom 8, 15. i 22. i otvoreno je za javnost. Učestvuju 23 ekipe iz 16 škola. U žiriju su Rako Tomović – profesor istorije, predsednik, Vesna Odadžić – profesorka biologije, i Vladimir Đurić – programski direktor Kulturnog centra. Svi takmičari dobiće nagrade sponzora, a najvrednije pobednici.

IZLOŽBA
U Kulturnom centru Zrenjanina je u petak, 1. aprila, u 19 časova, otvaranje izložbe 619 minijatura (ulje na kartonu), Svetislava Ludoškog, slikara iz Zrenjanina – „Zastoj”.

FESTIVAL IGRE
Kulturni centar organizuje u subotu, 2. aprila, odlazak u Novi Sad, u Srpsko narodno pozorište, na Beogradski festival igre. Na programu je „Primarna trilogija – Kompanija Drezden – Frankfurt”. Polazak je u 16.30 ispred Kulturnog centra Zrenjanina. Cena je 1.200 dinara.

RUSKI FILM
U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame” u sredu, 6. i četvrtak, 7. aprila, u maloj sali Kulturnog centra, od 20 časova, biće prikazan film „Sestre”. Režija Sergej Bodrov. Ulaz je slobodan.

KASTING
„Ostvarite svoj san bar na jedan dan 2” nastavak je projekta svetski poznatog kreatora i umetnika iz Jarkovca Dušana de Šorđana – sve je besplatno a kasting je u nedelju, 3. aprila, u 11 časova u maloj sali Kulturnog centra.

ZIJAH A. SOKOLOVIĆ
Kabare Zijaha A. Sokolovića „Međuigre od 0 do 24” gostuje u Kulturnom centru sledećeg ponedeljka, u 20 časova. Zijah A. Sokolović – izvođač, reditelj i dramaturg na satiričan način komentariše političke događaje, ali i fudbal, doktore, televiziju, medije i uvek intrigantne muško-ženske odnose, bračni život… Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 500 dinara, za organizovane posete 400, a za đake i penzionere 250.

POZORIŠTE
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, u subotu, 2. aprila, u 20 časova, na programu je predstava „Čovek je čovek” (2. epizoda). U četvrtrak, 7. aprila, u 20 časova, gostuje
predstava „Julije Cezar”, prema drami Viljema Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića – koprodukcija Budva Grada Teatra, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorišta Sombor. Na Lutkarskoj sceni su u subotu, 2. aprila, u 10 časova,
„Tri praseta”.

„ULAZ”
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u utorak, 5. marta, u 19 časova, biće otvorena 28. godišnja izložba članova Udruženja likovnih amatera grada Zrenjanina – ULAZ. Stiglo je 70 radova 47 likovnih stvaralaca. Selektor je akademski slikar Bogdan Đorić.

„SINEMA”
U Bioskopu „Sinema” je u petak, 1. marta, u 16 časova, projekcija animiranog filma „Pesma mora” (titlovan), a od 18 i 20 „Moja velika mrsna pravoslavna svadba 2”. U subotu, 2. aprila, od 14 časova, prikazuje se animirani film „Kung Fu Panda 3” (3D). Od 16 časova je „Pesma mora” a od 18 i 20 „Moja velika mrsna poravoslavna svadba 2”. U nedelju, od 14 časova, na programu je „Pesma mora”, od 16 „Kungu fu panda 3”, od 18 „Moja velika mrsna pravoslvna svadba 2” i od 20 „Betmen vs Supermen” (3D). Ulaznice su 250 dinara, a za film „Betmena vs Supermen” 300.

„ČAJ OD ŠLjIVA”
Knjiga Lazara Džamića, „Čaj od šljiva”, biće predstavljena u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono” u ponedeljak, 4. aprila, u 19 časova – kratki i duhoviti eseji o Srbima, Englezima i fantaziji emigracije… Govoriće autor i Vladimir Arsenić, književni kritičar.

„ZVONO”
Glamurozna prolećna GIFT žurka je 2. aprila, u 22 časa, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono”. Ulaznica je 200 dinara.

KULTURA ŽIVLjENjA
Školu bioenergije kroz seminar „Put ka prosvetljenju” organizuje u subotu, 2. aprila, od 17, do 19 časova, Udruženje „Zdrav život” – Makedonska, 11. Voditelj je prof. dr. Srđan Škrbić sa PMF-a iz Novog Sada. U ponedeljak, 4. aprila, od 18 sati, biće predavanje Učenje o spasenju i harmoničnom razvoju (po učenju Grigorija Grabavoja). Predavač je Milica Kijački.