NAJAVE DOGAĐAJA

INDIJSKI FILM
U saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar u četvrtak, 28. septembra, u okviru Ciklusa indijskog filma, u maloj sali, od 21 sat, emituje film, „Vezir” (2016). Ulaz je besplatan.

TRIBINA
U utorak, 3. oktobra u maloj sali Kulturnog centra, u 19 časova.
biće održana tribina „Zaštićena područja prirode na teritoriji grada Zrenjanina”. Uvodničar je mr Dejan Jovanov, direktor Ustanove „Rezervati prirode” a moderator je Miroslav Samardžić.

BALET
Povodom Dečje nedelje na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 5. oktobra, u 16 časova, biće izveden baletski program. Učestvuju Baletska škola „Dimitrije Parlić”/odeljenje Zrenjanin i Studio „Delfina”. Ulaz je besplatan.

POZORIŠTE
Lutkarska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” gostuje u sredu, 4. oktobra, sa predstavom „Zvezdan” L.Štreda, u režiji Irene Tot, na 18. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „LUT FEST 2017” Forum Teatar, u Istočnom Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

DAN InSTITUTA KONFUCIJE
U Kulturnom centru, u subotu, 30. septembra u 19 časova, biće otvorena izložba – „Vreme upisano u slikama: stare kineske razglednice” i prikazan film „Veliki hipnotičar”, u 20 časova,
povodom Dana instituta Konfucije. Program organizuju Institut Konfucije/Beograd i Kulturni centar Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

KULTURA ŽIVLjENjA
U ponedeljak, 2. oktobra, u 18 sati, Udruženje „Zdrav život”, organizuje predavanje-seminar: „Put ka prosvetljenju”. Predavač je prof. dr. Srđan Škrbić. Predavanje se održava u Makedonskoj 11.