NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
„Prodor unutrašnjeg” – naziv je izložbe u Kulturnom centru koja je otvorena prošlog petka, 26. januara. Serija apstraktnih slika i crteža biće u ovoj ustanovi do 8. februara.

FILM
U maloj sali Kulturnog centra, u četvrtak, 1. februara, u 20 časova, prikazuje se američki horor „Egzorcist”. Režija Viljem Fridkin, prema istoimenoj noveli čiji je autor Viljam Peter Blati. Ulaz je besplatan.

„ZLOČIN SE NE ISPLATI”
U Kulturnom centru se prikazuje kultni američki film „Na dokovima Njujorka”, u sredu i četvrtak, 8. i 9. februara, od 20 časova, u okviru ciklusa „Zločin se ne isplati”. Režija Elija Kazan. U glavnim ulagama su Marlon Brando i Karl Malden. Ulaz je besplatan.

„ŠTA ME SNAĐE”
U Kulturnom centru gostuje pozorišna predstava „Šta me snađe”, u četvrtak, 22. februara, u 20 časova. Režija Branko Đurić Đura, prema tekstu Nebojše Romčevića. Produkcija GMR. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 900 dinara.

TAJNA VEZA
Muzičko-poetsko veče Branka Pražića „Tajna veza – sećanje na Duška Trifunovića” biće u petak, 9. februara, u 20 časova, u Kulturnom centru. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 400 dinara.

BIBLIOTEKA
U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” je u utorak, 6. februara, u 19 čsova, promocija zbirke priča „Dreaming” Danijele Milosavljević. Govoriće Mirjana Štefanicki Antonić i Snežana Aleksić Stanojlović – recenzentkinje i autorka. Kompizicije Astora Pjacole izvešće Saša Milosavljević, bas klarinetista opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

POZORIŠTE
Na Sceni „Todor Manojlović” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, u subotu, 3. februara, u 20 časova je predstava „Ne mo’š pobeć’ od nedelje”. Na istoj sceni je istog dana, od 10 i 10.30 časova „Hrabri konjić”.
ŽIVOT BEZ NjE
„Od raja do beznjenice” (beznjenica – kovanica Laze Kostića označava život bez Nje, svoje voljene drage) je pozorišni komad o ljubavnoj drami između Laze Kostića i Lenke Dunđerski koji će biti izveden u Zrenjaninskoj pivnici „Četir’ konja debela” (nekadašnja Pivnica Lazara Dunđerskog), 16. februara, u 19 časova. Predstava se izvodi isključivo u dvorcima, palatama i zdanjima od kulturno istorijskog značaja, u okviru projekta „Čudesni svet Dunđerskih”. Naši sugrađani su imali priliku da vidi ovu predstavu prošle godine u Zrenjaninskoj pivnici i u Kulturnom centru, u okviru „Dana piva”.
Autor teksta i reditelj je mr Zoran Subotički. Uloge: Jovana Radovanović, kao Lenka Dunđerski, Ervin Hadžimurtezić, kao Laza Kostić, Miodrag Petrović, kao Lazar Dunđerski. Informacije i rezervacije:063/ 7 541 563, leadernet. eu@gmail.com Ulaznica je 500 dinara.

RAZMENA KNjIGA
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, obeležava, na Dečjem odeljenju, 14. febraura, od 10 do 20 časova, Međunarodni dan razmene knjiga, „Donesi knjigu, uzmi knjigu”. Gost je Jasminka Petrović, dobitnica Nagrade „Politikinog zabavnika” za najbolju knjigu za decu objavljenu prošle godine, „Sve je u redu”. Poziv je otvoren za učenike svih škola i decu iz vrtića, koji će pokloniti knjigu ili izabrati naslov za sebe. Sve što ne bude razmenjeno, biće upućeno ustanovama koje rade sa decom.
Prikupljanje knjiga je 5. februara.

SAVREMENA GALERIJA
Samostalna izložba slika zrenjaninskog umetnika Branislava Gibauera biće otvorena u Salonu Savremene galere Zrenjanin, u ponedeljak, 5. februara, u 19 časova. Gibauer je rođen 1948. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 1983. godine. Izlagao je na 10 samostalnih i više od 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavio se pedagoškim radom.

STARA PESMA
U Klubu „Dositej“ na Lesnini, u nedelju, 4. februara, u 17 časova, biće održan program, pod naslovom „STARA PESMA“ –Muzičko veče. Ko voli da peva, može da se prijavi ili da sluša druge kako pevaju, uz pratnju muzičara. Biće i nagrada…
Iz nedelje u nedelju, puno iznenađenja, u isto vreme.