NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 7. maja, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra biće održana radionica robotike. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

FRANCUSKI FILM
U saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji u Kulturnom centru u toku maja prikazuje se filmski ciklus „Doba sazrevanja” (L’âge de raison). U četvrtak, 5. maja, na programu je film „Školski život”. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

KONCERT HORA
U okviru promotivnih aktivnosti Horskog festivala „Slobodan Bursać” u subotu, 7. maja, publiku očekuje celovečernji koncert hora „Sveti Serafim Sarovski”. Priređuje se u Reformatorskoj crkvi. Publika će imati priliku da uživa u odabranim srpskim solo i horskim pesmama, ruskim romansama, napolitanskim i klapskim melodijama…
Sve ljubitelje muzike očekuje i nastup operskih umetnika Dragane i Ljubomira Popović. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan. Organizatori koncerta su Horski festival „Slobodan Bursać”, Kulturni centar Zrenjanina i KulturKick Creative Productions.

TRIBINA
U ponedeljak, 9. maja, održaće se tribina „Aktivizam mladih – Zrenjaninski kružok” u Kulturnom centru. Govoriće predstavnice omladinskog umetničkog kluba „Kružok” Olga Dragaš, Tijana Šakić i Nina Antić, profesor filozofije Edi Daruši i profesorka sociologije Senka Jankov. Biće reči o neformalnom novoosnovanom udruženju mladih Zrenjaninaca. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra. Početak u 19 časova.

FRAJLE
Koncert popularnog ženskog akustičnog benda „Frajle” (The Frajle) biće održan u Kulturnom centru u petak, 13. maja, u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1.500 dinara.

IZLOŽBA
U Savremenoj galeriji će u utorak, 9. maja, biti otvorena izložba „Umetnost za sve: sinteza u Zrenjaninu i okolini”, koja će trajati do 22. juna. Postavka će mapirati i objasniti potrebu za udruživanjem oblika likovne umetnosti sa oblicima radne i životne sredine u gradu i okolini. Paralelno će biti izložene skulpture iz fonda Galerije i fotografija skulptura koje su postavljene u krugu zrenjaninskih fabrika i javnih ustanova čiji su autori značajni umetnici. Autor fotografija skulptura u slobodnom prostoru i fontana je Jovan Njegović Drndak.