NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 4. juna, u okviru dečjeg programa, na Fejsbuk strani Kulturnog centra biće održana NTC radionica sa Teom Topić Laništanin. Vežba se realizuje na osnovu praktično-primenjivih metoda rada dr Ranka Rajovića sa ciljem podizanja nivoa sposobnosti kod dece. Program počinje u 10 časova.

TRIBINA
U utorak, 7. juna, održaće se tribina „Teorija zavera – Poplavljeni um” u izložbenom salonu Kulturnog centra. Govoriće: Jovan Ristić, pisac i autor romana „Poplavljeni um”, i sociološkinje Senka Jankov i Marijana Kojičić Daljević. Početak je u 19 časova.

PROMOCIJA KNJIGE
U maloj sali Kulturnog centra u utorak, 7. juna, održaće se promocija knjige „Između redova” Hajnalke Molnar. Početak je u 18 časova.

PREDSTAVA
U četvrtak, 9. juna, na velikoj sceni Kulturnog centra biće izveden komad „Organizam”. Predstavu je režirala Milica Kvrgić po tekstu Borisa Postovnika. Početak je u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 300 dinara.

FESTIVAL HOROVA
U Kulturnom centru od petka, 3. do nedelje, 5. juna, održaće se 9. Internacionalni horski festival „Slobodan Bursać”. Osim ovdašnjih, gostuju i tri hora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, četiri hora iz Novog Sada i Sombora, kao i dva dečja hora iz Beograda i Novog Sada, koji će nastupiti u okviru matinea u subotu, 4. juna, u 11 časova.
Festival će pratiti i izložba posvećena 35. godišnjici osvajanja titule „Hor sveta”, koju je Muzičko društvo „Josif Marinković” osvojilo u Langolenu 1987. godine. Tim povodom, pomenuti hor se okupio u originalnoj postavi i svojim nastupom će zatvoriti festival u nedelju, 5. juna. Dirigovaće maestro Andrej Bursać.
Svi večernji programi počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan. Raspored nastupa može se pogledati na Fejsbuk strani Festivala „Slobodan Bursać”.

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA
Sedamnaesta završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola biće održana u Kulturnom centru od 9. do 15. juna. Publici će oko 50 učenika predstaviti više od 100 crteža, urađenih u različitim likovnim tehnikama i medijima. Otvaranje je u četvrtak, 9. juna, u 18 časova. Predviđena je i modna revija učenika škole „Uroš Predić”. Program se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a.