NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 11. juna, u okviru dečjeg programa, na Fejsbuk strani Kulturnog centra publika će pratiti avanturističku epizodu pod nazivom „Poseta salašu Lujza”, koja će se baviti upoznavanjem prirode. Početak je u 10 časova.

PREDSTAVA
U četvrtak, 9. juna, na velikoj sceni Kulturnog centra biće izveden komad „Organizam”. Predstavu je režirala Milica Kvrgić po tekstu Borisa Postovnika. Početak je u 20 časova. Cena karte je 300 dinara.

KONCERT
U okviru muzičkog programa Kulturnog centra u nedelju, 12. juna, održaće se nastup ansambla „Ariabika” (Ariabica). Na programu su barokni biseri Monteverdija, Kačinija, Persela, ali i jedne manje poznate kompozitorke 17. veka, Barbare Stroci. Koncert se organizuje pod pokroviteljstvom Gete instituta (Goethe Institut) iz Beograda u saradnji sa Kulturnim centrom. Početak je u 20 časova. Ulaz je slobodan.

LIKOVNE UMETNINE
Sedamnaesta završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola biće održana u Kulturnom centru od 9. do 15. juna. Publici će oko 50 učenika predstaviti više od 100 crteža, urađenih u različitim likovnim tehnikama i medijima. Otvaranje je u četvrtak, 9. juna, u 18 časova. Predviđena je i modna revija učenika Škole „Uroš Predić”. Program se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a.

POSTAVKA
U Kulturnom centru od 16. juna do 5. jula organizuje se izložba umetnice Tatjane Marticki, koja u svojoj likovnoj celini istražuje motive iz prirode. Izložbu čine 13 slika, instalacija i jedan eksponat u vidu knjige. Otvaranje je u četvrtak, 16. juna, u 19 časova.

BANATSKA BAJKA
Zrenjaninska manifestacija „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti” održaće se šesti put od 11. juna do 28. avgusta.
U subotu, 11. juna, u 20 časova je svečano otvaranje i koncert Zorana Petrovića, popularne mlade muzičke zvezde.
U nedelju, 12. juna, u 21 sat je projekcija filma „Zečija akadamija – nemoguća misija”. U ponedeljak, 13. juna, u 20 sati nastupa klavijaturista Dragoljub Grbić iz Aleksandrova.
U utorak, 14. juna, u 20 časova je vinsko veče „Taraški vinogradi” i nastup dua „Hand Made”.
U sredu, 15. juna, u 20 časova je program „Kikinda u Zrenjaninu”, promocija turistitičkih i gastronomskih potencijala.
U četvrtak, 16. juna, u 18 časova nastupa Gradski dečji hor Kulturnog centra, u 18.30 časova sledi koncert plesnog studija „Free dance”, a od 21 sat projekcija filma „Čarolija meseca”. Ulaz je besplatan.