NAJAVE DOGAĐAJA

TRAGOVI
Izložba slika Dobre Marića Mareta iz ciklusa „Tragovi”, rađenih 2017. godine, kombinovanom tehnikom na platnu, akril – ulje, koja je otvorena u petak, biće u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 22. februara. Izložbu su otvorile Sandra Banjanin, urednica u KC i Jasmina Tutorov, likovna kritičarka.

„ŠTA ME SNAĐE”
U Kulturnom centru je u četvrtak, 22. febraura, u 20 časova, predstava „Šta me snađe”. Anđelka Prpić je u ulozi bankarke Jovanke Joke Jakovljević koja, prema scenariju Nebojše Romčevića, u režiji Branka Đurića Đure, gradi karijeru u surovom korporativnom svetu… Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da reši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu…..
Produkcija GMR. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Ulaznica je 900 dinara.

BIOSKOP
U sredu, 14. februara, u Bioskopu „Sinema” KCZR, u 16 časova, prikazuje se animirana porodična avantura, „Pećinci”, prevedena na srpski jezik – urnebesna avantura, smeštena u praistoriji prepunoj opasnih zveri, a u kojoj glavni junak – pećinski čovek sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom pokušava da ujedini pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja od kojih im preti velika opasnost. „Pedeset nijansi – oslobađeni” je istog dana od 18 i 20 časova. Reč je o čuvenoj franšizi svetskog bestselera, erotskoj drami u kojoj se Džemi Dornon i Dakota Džons vraćaju kao Kristijan Grej i Anastazija. Protagonisti nisu smirili strasti ali su stali na „ludi kamen”. Idilu luksuznog medenog meseca narušava činjenica da je Anastazija na meti kidnapera. Ulaznica je 250 dinara.

FILM
U okviru ciklusa klasičnog kriminalističkog filma „Zločin se ne isplati” u sredu, 14. i četvrtak, 15. februara, u maloj sali Kulturnog centra, u 20 časova, prikazuje se „Noć lovaca” (The Night of the Hunter). U filmskoj priči o duelu dobra i zla, u režiji Čarlsa Lotona, igraju Robert Mičem, Šeli Vinters i drugi. „Dodir zla” „(Touch of Evil) prikazuje se u sredu, 21. i četvrtak, 22. februara, od 20 časova. Ulaz je slobodan.