NAJAVE DOGAĐAJA

FILM
U okviru ciklusa klasičnog kriminalističkog filma „Zločin se ne isplati” u četvrtak, 22. februara, u maloj sali Kulturnog centra, Zrenjanina, od 20 časova, prikazuje se film „Dodir zla”, a u sredu, 28. februara i četvrtak, 1. marta „Duboki san”. Ulaz je besplatan.

ŠTA ME SNAĐE
U četvrtak, 22. februara, u Kulturnom centru, u 20 časova, gostuje pozorišna predstava „Šta me snađe”. Protagonistkinja ove duhovite predstave je Anđelka Prpić, autor teksta je Nebojša Romčević a reditelj Branko Đurić Đura. Karte se prodaju od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 900 dinara.

PREDAVANjE
U maloj sali Kulturnog centra u petak, 23. februara, u 18 časova, prim. dr med. Boro M. Vujasin održaće predavanje „Značaj verovanja na putu ozdravljenja”.

CRTEŽI
Izložba radova Nevene Pavlović – „Crteži” biće otvorena u petak, 23. februara, u 19 časova, u Izložbenom salonu Kulturnog centra – olovka u boji i grafit na papiru. Izlagala je na više grupnih i pet samostalnih izložbi.

OČI
U petak, 23. februara, u 20 časova, u Kulturnom centru je pozorišna predstava „Oči” Dramskog studija „Cekom”. Ulaz je besplatan.

KONCERT
Koncert Dua Flutympanon je u subotu, 24. februara, u 19 časova, u baroknoj sali Gradske kuće: Stana Krstajić – flauta i Brigit Stolzenburg Hakbret. Na programu su dela: F. Švenka, D. Hofmana, D. Jovanovića, V. Tošića, M. Stojadinovića-Milića, M. Bekšefera, J. Veljanovića i B. Popovića. Ulaz je besplatan.

TRIBINA
„Kardiovaskularne bolesti
– šta možemo da učinimo sami” naziv je tribine, koja je u maloj sali Kulturnig centra u utorak, 27. februara, u 19 časova. Uvodničar je specijasta internista i kardiolog dr Miroslav Radović, vlasnik i direktor privatne
poliklinike „Radović”, a moderator Miroslav Samardžić.

BRAS FESTIVAL
U Kulturnom centru u Zrenjaninu je u sredu, 28. februara, u 16 časova, 12. Vojvođanski bras festival.
Festival počinje u 16 časova. Učestvuju učenici limenih duvačkih odseka iz
vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog…

SEĆANjE
U ponedeljak, 26. februara, u 18,30 časova u galeriji Narodnog muzeja održaće se program posvećen obeležavanju Internacionalnog dana sećanja na žrtve Holokausta. Organizatori su Zrenjaninska gimnazija i sekcija „Društvo u digitalnom oku”.

SAKSOFON I KLAVIR
U subotu, 24. februara, u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u ambijentu izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?”, održaće se koncert „Saksofon i klavir”. Dela Mučinskog, Glinke, Deskeloa i drugih izvešće Maja Hajduković – saksofon i Ivana Karajkov – klavir. Ulaz je besplatan.

SALAŠI
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u utorak, 27. februara, u 19 časova, biće otvorena izložba „Salaši – između idealizovanog i stvarnog” Muzeja grada Novog Sada. Autori su Vesna Nedeljković Angelovska, muzejska savetnica, i Feđa Kiseličkki, muzejski fotograf, a stručni saradnik Vesna Tomić.

ZATVARANjE IZLOŽBE
Svečano zatvaranje izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?” biće u sredu, 28. februara, u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Izložbu je videlo više od 7.000 posetilaca, a organizovan je i bogat prateći program. Na zatvaranju izložbe govoriće njen autor, viši kustos-istoričar umetnosti Olivera Skoko.