NAJAVE DOGAĐAJA

„ZLATO NA MESECU”
Saša Rakezić, poznatiji kao Aleksandar Zograf, predstaviće u petak, 4. marta, u Kulturnom centru Zrenjanina svoju najnoviju zbirku stripova „Zlato na Mesecu”, čiji je izdavač „Rende”. Objavljena je u listu „Vreme” i nastavlja da beleži obrade članaka iz starih i zaboravljenih knjiga i časopisa, beleške sa putovanja, eseje u stripu… Autor ove godine obeležava trideset godina od početka objavljivanja stripova na domaćoj i internacionalnoj sceni.

FRANCUSKI FILM
U okviru ciklusa „Ljudskost” u, saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji, u sredu, 9. i četvrtak, 10. marta, u maloj sali Kulturnog centra, u 20 časova, biće prikazan film: „Dobra vremena” (2015). Režija Katrin Korzini. Igraju Sesil de Frans, Izia Igelen, Noemi Lvovski… Ulaz je slobodan.

REPERTOAR POZORIŠTA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je u petak, 4. marta, predstava „Čudovište”. U ponedeljak, 7. marta, na programu su „Slobodne žene balkanske”, a u četvrtak, 10. marta, „Sabrana dela Gospoda Boga” – Long Martin Tišnor – gostovanje Narodnog pozorišta Subotica. Na Sceni „Todor Manojlović” je u četvrtak, 3. marta, „Imanje i nemanje”. U subotu, 5. marta, u 20 časova, gostuje Tatjana Kecman sa autorskim projektom „Biti ili imati”
Sve predstave počinju u 20 časova. U subotu, 5. marta, u 10 časova, na Lutkarskoj sceni se daje „Trapavi zmaj”.

RUSKI CARSKI BALET
U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu gostuje u ponedeljak, 8. marta, u 20 časova, Ruski carski balet. Izvešće „Romea i Juliju”, prema istoimenoj Šekspirovoj tragediji, uz muziku Sergeja Prokofjeva, u koreografiji Leonida Lavrovskog i Gediminasa Taranda. Ulaznice su 700, 1.000 i 1.500 dinara. Prodaja je u Ultra caffeu u centru i AVIV parku, kao i na Biletarnici Kristalne dvorane, od 16 do 20 časova.
MEMOARI NEBOJŠE POPOVA
Promocija memoara Nebojše Popova „Kako smo dospeli dovde Sećanja (1939-2015)”, biće u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono”, u ponedeljak, 7. marta, u 19 časova. Ovo je prva promocija knjige, koju je objavila „Republika”, uz podršku Pokreta „Novi optimizam”. Na promociji će govoriti Nebojša Popov, Vesna Pešić, Ivana Spasić i Slavko Golić.

TRIBINA DR ANAKIEV
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma, „Šta nam donosi Evropska unija, iskustvo Slovenije” – sa posebnim osvrtom na slovenačko zdravstvo, biće održana u četvrtak, 3. marta, u 19 časova, u sali KUD Petefi, na staroj pijaci. Govoriće dr Dimitar Anakiev, lekar koji u Sloveniji radi u sistemu hitne pomoći i alternativnom sistemu koji deluje na osnovu dobrovoljnog lekarskog rada.

KONCERT U „ZVONU”
U Pozorišnom klubu „Zeleno zvono”, u subotu, 5. marta u 22 sata, posle skoro dve godine, biće koncert „Perpetum Mobile” jednog od najtraženijih cover bendova u Srbiji! Oduševio je publiku kao predgrupa Robiju Vilijamsu na velikom koncertu prošle godine. Karte su 200 dinara.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje radionicu, u Makedonskoj 11 – Škola bioenergije kroz Seminar „Put ka prosvetljenju”. Predavač je prof dr Srđan Škrbić sa Prirodno-matematičkog fakulkteta u Novom Sadu. U ponedeljak, 7. marta, od 18 sati, biće predavanje Učenje o spasenju i harmoničnom razvoju (po učenju Grigorija Grabavoja). Predavač je Milica Kojački.