NAJAVE DOGAĐAJA

REPERTOAR POZORIŠTA
Lutkarska scena: „Crvenkapa” (I. Bojović/ režija B. Vujović), subota, 15. jun, 10 časova.
Scena „Todor Manojlović”: „Zlostavljanje” (po motivima pripovetke I. Andrića, dramatizacija M. Seničić/r. M. Miljković), petak, 14. jun, 20 časova.
Dramska scena: „Romeo i Julija” (V. Šekspir/r. N. Zavišić), četvrtak, 13. jun, 20 časova;
„Prs’o” (Remi de Vo/r. O. Đorđević), subota, 15. jun, 20 časova.
Karte po cenama od 150 dinara za dramske i lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta radnim danima i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova ili poručiti telefonom: 560-141, 561-135 ili na 561-136. Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust.

FRANCUSKI FILMOVI
U četvrtak, 13. juna, u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se film „Ljubomora”, a u sredu i četvrtak, 19. i 20. juna, „Lice anđela”. Početak je u 21 čas, a ulaz je slobodan. U pitanju su projekcije iz Ciklusa novog francuskog filma.

O ODMORIMA VOJVOĐANA
Izložba „Ala smo se naodmarali… Omiljena mesta na kojima su se Vojvođani odmarali krajem 19. i tokom 20. veka” biće otvorena u petak, 14. juna, u Narodnom muzeju, sa početkom u 19 časova. U pitanju je gostujuća izložba Muzeja Vojvodine iz Novog Sada čije su autorke istoričarke Milkica Popović i dr Agneš Ozer. Nadležna kustoskinja je Vladislava Ignjatov.

PREDAVANJE U MUZEJU
Etnološkinja iz Muzeja Vojvodine Ljiljana Trifunović održaće u Narodnom muzeju predavanje o simbolici zoomorfnih ornamenata, u sredu, 19. juna, u 18 časova. Predavanje je deo izložbe „Zoomorfni ornament u tradicionalnoj kulturi Banata”.

FOTO-IZLOŽBA
Izložba fotografija Vesne Mijatović „Čežnja” biće otvorena u Kulturnom centru, u četvrtak, 13. juna, u 19 časova. Autorka se bavi profesionalnom fotografijom poslednjih 20 godina.

NASTUP FOLKLORAŠA
Kulturni centar „Svetozar Marković” organizuje koncert folklornih ansambala u nedelju, 16. juna, sa početkom u 17 časova, u Kulturnom centru. Nastupiće i KUD „Mladost” Elemir, „Petar Kočić” Čestereg i folklorna sekcija Doma učenika „Angelina Kojić Gina”. Ulaznica je 200 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.