NAJAVE DOGAĐAJA

Onlajn dečja radionica
U subotu, 6. marta, na programu je radionica „U srcu grada”, posvećena Kulturnom centru, koja će pružiti najmlađima niz informacija i saznanja o ovoj ustanovi kulture. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

Dečja predstava
Kulturni centar u saradnji sa banjalučkim Pozorištem „Nevid teatar” organizuje besplatnu dečju predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”. Autor je Marko Dukić. Predstava će biti izvedena u velikoj sali KC, u četvrtak, 4. marta, sa početkom u 18 časova. Poštujući propisane protivepidemijske mere, maksimalan broj posetilaca na predstavi je 150.

Filmska lektira
U okviru ciklusa „Filmska lektira, u četvrtak, 4. marta, na programu je britanski film „Voajer” režisera Majkla Pauvela. U sredu, 10. i četvrtak, 11. marta, prikazuje se čuvena američka drama „Ubiti pticu rugalicu”, nastala po istoimenom romanu, sa Gregorom Pekom u glavnoj ulozi. Projekcije počinju u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

„Šta me snađe”
U četvrtak, 18. marta, u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna komedija „Šta me snađe” u kojoj igra Anđelka Prpić. Predstava počinje u 19 časova. Tekst za ovu odličnu komediju je napisao Nebojša Romčević, a režiju je uradio poznati glumac i režiser Branko Đurić Đuro. Predstava je nastala u produkciji beogradske producentske kuće GMR. Karte su u prodaji na biletarnici KC svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1.000 dinara.

Ukrašavanje drveta
Izložba „Ivan Đurić: radovi pirografije” biće postavljena od 8. do 26. marta u malom salonu Narodnog muzeja. Nadležni kustos je Aleksandar Šalamon, arheolog. Ulaz je slobodan. Pirografija ili pirogravura je umetnička tehnika ukrašavanja drveta, kože i drugih materijala, pomoću vrelih predmeta kao što je lemilica, i pomoću specijalnih vrhova određenih različitim temperaturama.