NAJAVE DOGAĐAJA

Izložba Oplećak
Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturni centar, od 6. do 19. maja organizuje izložbu „Oplećak – rumunska tradicionalna košulja iz Banata”. Otvaranje se može pratiti preko FB stranice KC 6. maja u 12 časova.

Koncert
Prvi ovogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra održaće se u nedelju, 9. maja, u Kulturnom centru. Na programu su dela Čajkovskog, Mocarta, Baha i Kamija Sen-Sansa.
Solisti su: Veronika Mona Bogić, Kristina Marušić, Andrej Balaš i Kata Stojanović, polaznici ovogodišnjeg master kampa čuvenog violiniste Nemanje Radulovića. Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Dečja radionica
U subotu, 8. maja, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra održaće se tri radionice: „Čika Pričalove priče za poneti” sa Denisom Caranom, „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Iron sportski izazov”. Program počinje u 10 časova na FB strani KC-a.

Tribina
U Kulturnom centru, u utorak, 11. maja, održaće se tribina „Zrenjaninski mediji nekad i sad”. Učesnici su: Dalibor Bubnjević, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin”, Dubravka Popović, direktorka i glavna urednica RTV „Santos” i Aleksandar Jankov, glavni urednik Info portala „Zrenjanin danas”. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa KC. Početak je u 19 sati.

Slobodna zona
U okviru 15. turneje filmskog festivala „Slobodna zona” u četvrtak, 6. maja, na programu je dokumentarni film „U slavu kraljice”. U sredu, 12. maja, na repertoaru je španski film „Pad kralja”, a u četvrtak, 13. maja, iranski „Jalda, noć za oproštaj”. Projekcije su u maloj sali KC-a od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Muzeji za 10
Manifestacija „Muzeji za 10” održaće se od 12. do 18. maja. Biće obuhvaćeni Međunarodni dan muzeja i Nacionalna nedelja muzeja, a 15. maja biće obeležena i 17. po redu Evropska noć muzeja. Stalna postavka je dostupna posetiocima u uobičajenom radnom vremenu. U malom salonu predstaviće se arheološka izložba „Tragovi i poruke” Gradskog muzeja u Vrbasu. Od 13. maja publika će moći da vidi postavku „Ispovesti jugoslovenske moderne – Radovi na papiru iz Zbirke Galerije Doma Vojske Srbije” u salonu ove ustanove. U holu će biti izložba „Art dijalog – fotografije Vukice Mikače i pasteli Dejana S. Bogojevića”. Publika će moći da pogleda kamerne postavke i projekcije filmova iz oblasti prirode, istorije, arheologije, etnologije…