NAJAVE DOGAĐAJA

Izložba „Natalija”
U salonu Kulturnog centra od 17. do 30. juna biće dostupna izložba „Natalija”, slikarke dr Jelene Ignjatović. Autorka je do sada imala 24 samostalne i učestvovala je na 84 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Otvaranje je zakazano za 17. jun u 19 časova, a moći će da se prati i preko FB stranice.

Festival vina
Nakon uspešno realizovanog prošlogodišnjeg Internacionalnog banatskog festivala vina, drugi festival se organizuje 24. juna u Karađorđevom parku. Ove godine neće biti takmičarskog, već samo promotivno-izlagačkog karaktera. Planirana je i 21. etno manifestacija „Banatske vredne ruke”, uz bogat kulturno-umetnički program i stručna predavanja na teme koje su važne za vinare, razvoj vinarstva i vinogradarstva. Svečano otvaranje je u 11 časova. Predavanja će se odvijajti u prostorijama JU „Sportski objekti”. Program će biti celodnevni, od 10 do 20 časova. Organizatori su: Kulturni centar, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi” i JP „Sportski objekti”, a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

Dečje radionice
Tri dečje radionice: „Čudesan mikrosvet u vašem džepu” (osnovni koraci u formiranju kućnog budžeta prilagođeni ljudskim potrebama), „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Iron sportski izazov” održaće se u subotu, 19. juna, na Fejsbuk strani Kulturnog centra. Program počinje u 10 sati.

Film
Dokumentarno-igrani film „Sedam hiljada duša” prikazuje se u velikoj sali Kulturnog centra u utorak, 22. juna, u 20 časova. U filmu se govori o stradanju srpskih i ruskih vojnika i interniranih civila u austrougarskim logorima Jindrihovice i Broumov, na teritoriji današnje Češke Republike. Ulaz na projekciju je besplatan. Više na www.kczr.org

Pozorište
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 18. juna, na repertoaru je predstava „Slobodne žene balkanske”, a u subotu, 19. juna, „Neću da platim i nemam da platim”. Predstave počinju u 20 časova. Na programu Lutkarske scene, u subotu, 19. juna, je „Patkica žutkica”. Početak je u 11 sati.