NAJAVE DOGAĐAJA

„NEČISTA KRV – GREH PREDAKA”
U Kulturnom centru do 5. septembra, u velikoj sali, u terminima od 18 i 20 časova, na programu su projekcije najnovijeg domaćeg filma „Nečista krv-greh predaka”.Igraju: Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan i Nela Mihajlović. Karte se prodaju na biletarnici KC-a pre početka projekcije po ceni od 300 dinara.

IZLOŽBA
Autorska izložba arhitekte Vojislava D. Devića biće otvorena u Kulturnom centru od 9. do 15. septembra. Postavka „Prezentacija diferencija specifika kulturnih, religioznih i mirotvornih vrednosti AP Vojvodine” predstaviće kulturološke vrednosti Vojvodine i srednjeg Podunavlja. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 9. septembar, u 19 časova. Program se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a. Više o izložbi na wwww.kczr.org

PRIRODA OKO NAS
Prvi deo dečje radionice „Priroda oko nas” održaće se u subotu, 4. septembra, sa početkom u 10 časova na Fejsbuk stranici Kulturnog centra.

„ŠTA JE SOBAR VIDEO”
Na velikoj sceni Kulturnog centra u sredu, 8. septembra, sa početkom od 20 časova,
biće izvedena pozorišna komedija „Šta je sobar video”. Nastala po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona, u režiji Srđana J. Karanovića. Glumačku ekipu čine: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović. Karte se prodaju na biletarnici KC-a radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.000 dinara. Više informacija na 023/566-712 i 063/562783.

CIKLUS FRANCUSKOG FILMA
U Kulturnom centru, tokom septembra, prikazivaće se novi ciklus francuskog filma. Na repertoaru će se naći pet komedija. Program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji – ogrankom u Novom Sadu.
Projekcije su svake srede i četvrtka, u velikoj sali od 20 časova, ulaz je slobodan. U četvrtak, 1. septembra, na programu je film „Ogromna”, a u sredu, 8. i u četvtak, 9. septembra, „Damjen želi da promeni svet”.

POZORIŠNI REPERTOAR
Na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u nedelju, 5. septembra, sa početkom u 18 časova, biće izvedena dečja predstava „Pepeljuga” (Hamupipőke) na mađarskom jeziku. Režiju potpisuje Helga Lazar. Ulaz je slobodan.