NAJAVE DOGAĐAJA

Ciklus italijanskog filma
U okviru „Dana italijanskog filma” u maloj sali Kulturnog centra u četvrtak, 22. oktobra, prikazuje se film „Niko me neće pronaći”. U sredu, 28. i četvrtak, 29. oktobra, na repertoaru je „Miris doba bajki”. Projekcije počinju u 20 časova, ulaz je besplatan.

Koncert grupe „Ođila”
Na velikoj sceni Kulturnog centra, u četvrtak, 22. oktobra, sa početkom u 20 časova je koncert grupe „Ođila”. Karte po ceni od 1.000 dinara prodaju se na biletarnici od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Begej fest
Deveto Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest”, sedma regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu i seminar za dirigente duvačkih orkestara održaće se u Zrenjaninu od 23. do 25. oktobra. Takmičiće se orkestri iz više država koji će izvoditi kompozicije različitih karaktera i žanrova – zabavna, džez, narodna, klasična… Na konferenciji će učestvovati predstavnici 11 država (Mađarska, Severna Makedonija, Bugarska, Rusija, Poljska, Rumunija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Srbija). Više na www.kczr.org

Onlajn dečje radionice
U subotu, 24. oktobra, u okviru dečjeg onlajn programa Kulturnog centra od 10 časova na Fejsbuk stranici KC održaće se tri radionice – Radionica Blagoveste Vasileve „Motalica”, Persu kutak za zdravi trenutak i „Iron” sportski izazov.

Repertoar Pozorišta „Toša Jovanović”
Na Lutkarskoj sceni u nedelju, 25. oktobra, je predstava „Patkica žutkica”. Početak je u 18 časova. Predstava „Osam žena” na repertoaru je ovog i narednog petka, 23. i 30. oktobra, u 20 časova, na Dramskoj sceni.
Karte po ceni od 300 dinara (Dramska scena) i 250 dinara (scena „Todor Manojlović”) za dramske predstave i 150 za lutkarske mogu se kupiti na biletarnici radnim danima i subotom od 10 do 12 časova i od 18 do 20 sati ili poručiti telefonom 560-136. Đaci, studenti i penzioneri imaju popust – 200 sinara i za organizovano gledanje predstave cena karte košta 200 dinara.