NAJAVE DOGAĐAJA

„SLOBODNA ZONA”
U okviru filmskog festivala „Slobodan zona” koji se održava u Kulturnom centru, u četvrtak, 17. septembra, na repertoaru je francuski igrani film „Zvezda od 100 kila”.
U sredu, 23. septembra, zakazana je projekcija holandsko-nemačkog ostvarenja „Moje neverovatno leto sa Tes”. Projekcije su svake srede i četvrtka od 20 časova u maloj sali. Ulaz je besplatan.

„STRIPOLIS”
Manifestacija posvećena popularizaciji stripa, poznatoj kao deveta umetnost – Festival „Stripolis” biće održana u Kulturnom centru od 17. do 19. septembra. Očekuje se dolazak zanimljivih gostiju, a programi će se održavati u KC-u i galeriji ALUZ-a, ali i preko onlajn platformi. U toku festivala u holu KC-a biće postavljena izložba Jugoslava Vlahovića „Flower Power”. Predstavlja ciklus crteža koji je spojio oružje i cveće, a počeo je veoma spontano pre više godina. Danas ova zbirka broji više od 65 radova koji će biti izloženi. Izložba će trajati do kraja septembra.
U galeriji ALUZ (u prostoru Narodnog muzeja) od 17. septembra do 17. oktobra biće postavljena izložba printova Petra Meseldžije „Od strip-kvadrata, do slike”. Po završetku printovi će biti podeljeni ljubiteljima umetnosti ovog autora.

FILMSKA LEKTIRA
U okviru ciklusa Filmska lektira Kulturni centar tokom poslednje dve nedelje septembra u maloj sali od 20 časova organizuje prikazivanje dva filmska klasika. U četvrtak, 24. septembra, na programu je popularna američka ljubavna komedija i drama „Diplomac” iz 1967. koji je proslavio Dastina Hofmana i smatra se klasikom kinematografije. Ubraja se u jedan od najboljih filmova svih vremena. Urađen je prema adaptaciji istoimenog romana koji je napisao Čarls Veb, a režirao ga je Majk Nikols. Ulaz je besplatan.

KONKURS „30×30”
Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem raspisao je 15. Međunarodni likovni konkurs „30h30” na temu „Vreme maski – koja je tvoja?”. Konkurs je otvoren do 20. novembra za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. Na sajtu Kulturnog centra www.kczr@kczr.org nalaze se propozicije i prijavni formulari.