NAKON DUGIH PRIPREMA, IMPLEMENTACIJA NIS-OVOG PROJEKTA „ZAJEDNICI ZAJEDNO”

Opremanje škola terenima za fizičko vaspitanje

Kompanija NIS podržala je ukupno 26 projekata čijom će se realizacijom značajno unaprediti kvalitet života i rada građana u 12 gradova i opština širom Srbije. Od toga, čak šest je na teritoriji Grada Zrenjanina.
Pet škola dobilo je sredstva za izgradnju multifunkcionalnih terena sa mekom tartan podlogom kako bi se stvorili uslovi za kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja.
Tereni su planirani za osnovne škole „Svetozar Marković – Toza” u Elemiru, „Đura Jakšić” u Perlezu, „Slavko Rodić” u Lazarevu, „Petar Petrović Njegoš” i „Dositej Obradović” u Zrenjaninu.
– Novi dogovor je da se ne postavlja montažno-demontažni teren, već trajni teren većih dimenzija uz dodatno finansijsko učešće Grada. Projektom „Poboljšanje uslova za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja” predviđeno je postavljanje multifunkcionalnog terena sa gumiranom podlogom, kvalitetne i bezbedne za fizičko vaspitanje – rekao je Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika.
Radišić je zadužen da koordinira između učesnika projekta, a kompanija NIS pruža podršku u svim segmentima realizacije, u saradnji sa lokalnom samoupravom i školama kao nosiocima aktivnosti.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju