NASTAVAK IZGRADNJE KANALIZACIONE MREŽE U ELEMIRU: Priključak besplatan za sve meštane

Najvažniji infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje u Elemiru jeste izgradnja kanalizacione mreže. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima je danas obišao radove koji su u toku.

Planirano je da se u ovoj fazi uradi 1,4 kilometara mreže, čija je vrednost više od 11 miliona dinara. Po završetku ove faze biće realizovano preko 80 odsto radova na kanalizacionoj mreži u našem mestu. Radovi se izvode zajedničkim sredstvima mesnog samodoprinosa i budžeta Grada Zrenjanina – istakao je Milan Poučki, predsednik Saveta Mesne zajednice.

Cilj je da se radovi, tačnije preostalih 20 odsto, završe do kraja 2021. godine i time bi projekat pokrivenosti kanalizacionom mrežom bio u celosti završen.

Priključak će za sve meštane biti besplatan, a svako će moći dobrovoljno da se priključi – dodao je Poučki.

Radove izvodi novosadska firma „Graditelj NS”, a detaljnije o dinamici izvođenja rekao je Branko Kikanović, odgovorni izvođač radova.

Trenutno je urađen primarni cevovod za parnu stranu kućnih priključaka, a sada se rade češnjevi za sekundarnu kanalizaciju neparne strane. Preostalo je još da se uradi oko 400 metara od 1.400 koliko je planirano, čime je deo ove investicije završen – rekao je Kikanović.

Gradonačelnik je nakon obilaska radova istakao da je Zrenjanin jedan od retkih gradova koji je svojim stanovnicima omogućio besplatno priključivanje na kanalizacionu mrežu.

Što se tiče naseljenih mesta, ovde smo najviše odmakli kada su radovi u pitanju. Trudimo se da što više novca uložimo i finansiramo radove kako bi građani imali što manje učešća. Imamo započetu izgradnju kanalizacije u Melencima, Ečki, Kleku, Lazarevu, Lukićevu, Stajićevu, gde ćemo i nastaviti sa radovima, a u još dva mesta ćemo započeti nove – poručio je Janjić.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović