NASTAVLJA SE GRAĐEVINSKA SEZONA U ZRENJANINU – NESVAKIDAŠNJI PROJEKAT NA UGLU GUNDULIĆEVE I NASELjA „RADE KONČAR” NAPREDUJE IZ DANA U DAN

Radi se vredno i u vanrednom stanju

Iako su privredne aktivnosti značajno redukovane tokom vanrednog stanja, u građevinskom sektoru koji je u Zrenjaninu prethodne i početkom ove godine bio u velikom zamahu, aktivnosti nisu prestajale i na gradilištima se i dalje radi. Jedan od projekata koji je privukao pažnju javnosti jeste izgradnja stambenog objekta višeporodičnog stanovanja na uglu Gundulićeve ulice i naselja „Rade Končar” u „Maloj Americi”, jer je u pitanju zgrada koja predstavlja nastavak neprekinutog niza objekata na parnoj strani Gundulićeve ulice, s posebno rešenom uličnom fasadom. Uslov za izgradnju na toj lokaciji, koja je godinama stajala neugledna i zapuštena, bio je da se ispoštuju sve odredbe Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pošto je prvobitni deo objekta na tom mestu srušen, a bio je pod prethodnom zaštitom. Izgradnjom stambene zgrade završiće se i njegova totalna rekonstrukcija, kako samog zida i fasadnog platna, tako i ajnfort kapije, po uzoru na desni, sačuvani deo objekta.
Koliko je poznato, ovo je prvi primer u Zrenjaninu kombinovane izgradnje potpuno novog objekta i totalne rekonstrukcije starog, u jednom njegovom delu. Radovi napreduju i u ovoj fazi naziru se obrisi građevine koja će, posmatrano iz Gundulićeve ulice, u prizemlju biti identična sa susednim objektom, odnosno biće njen funkcionalni nastavak. Zgrada će imati stambeno-poslovnu namenu, sa 14 stanova i 7 lokala u prizemlju, kao i podzemnom etažom s 12 parking mesta. Investitor je zrenjaninsko preduzeće „DMD izgradnja”.

Sajt Grada Zrenjanina