NEVENA DžAMIĆ, NAJBOLJA SENIORKA U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA I LISTA „ZRENJANIN”

Ponosna na priznanja i drugarice iz tima

Ne dešava se često da jedna sportistkinja bude laureat u dve ankete, a to se dogodilo odbojkašici Klek Zrenjanina Neveni Džamić (27). Ona je dobila godišnju nagradu Sportskog saveza Zrenjanina, a pehar za sportistkinju godine zaslužila je i od čitalaca lista „Zrenjanin”.
– Ta priznanja su me veoma obradovala, ponosna sam, prija mi saznanje da neko ceni moje rezultate, rad i trud koji sam uložila da dođem do njih. Naravno, odbojka je kolektivni sport i ja sve uspehe, pre svega, doživljavam kao timske. Drago mi je što smo ostali u Super ligi. Verujem da će narednih sezona naša ekipa biti još jača jer je odbojka veoma popularna, stasava generacija talentovanih devojčica koje će, sigurna sam, vremenom zauzeti mesto u prvom timu – ističe Nevena Džamić.
Naša sagovornica opstanak u Super ligi smatra podvigom, jer je Klub u protekloj sezoni ostao bez nekoliko standardnih prvotimki. Nevena naglašava da su iskustvo i mladost, velika borbenost, želja i zalaganje bili aduti Klečanki. Osim toga, stručni štab i uprava Kluba dobro su vodili tim, pa željeni rezultat nije izostao.
Nevena je počela da trenira u Odbojkaškom klubu Župa, a u Klek je došla pre 12 godina. Tada je trener bio Zoran Kovačić koji je imao visoke ambicije u najjačoj ligi u državi. Nevena se veoma brzo uklopila, napredovala je krupnim koracima. Posle nekoliko godina postala je kapitenka, stub tima, veliki radnik i borac za primer, ali i dobra i iskrena drugarica na koju saigračice uvek mogu da se oslone.
– Kao da sam ceo život u ovoj sredini, jednostvano sam se srodila sa ljudima. Samo na početku je bilo teško, ali vremenom sam sve prebrodila i sada mi je zaista lepo u Kleku i Zrenjaninu. Stekla sam mnogo prijatelja, osećam se kao kod kuće – sa osmehom kaže naša sagovornica.
Bilo je i teških perioda, a kao najteži deo karijere Nevena izdvaja ozbiljnu povredu ligamenata. Zbog toga je odbojkašica gotovo dve godine bila van terena, i za to vreme imala je dve operacije. Ističe da je uz pomoć porodice, prijatelja, drugarica iz tima i ljudi koji su vodili klub sve uspešno prebrodila i ponovo počela da igra. Stručnjaci kažu da se vratila još bolja i jača.

  • STIŽE BEBA
    Nevena naredne sezone neće voditi svoj tim u superligaškim bitkama za bodove jer očekuje bebu. Kaže da se neizmerno raduje što će postati mama i da jedva čeka da se potpuno posveti odgajanju deteta. Ona ističe da će posle određenog vremena videti da li će se i kada vratiti na teren, ali naglašava da će svoje drugarice bodriti da budu još uspešnije nego u nedavno završenom prvenstvu.

Ž. Cvetić