NIJE IZABRAN IZVOĐAČ ZA ODRŽAVANjE SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE

Prelazi kod škola slabo obeleženi

Učimo svoju decu bezbednom ponašanju u saobraćaju – poručuje se ozbiljnim glasom, uz dramatičnu muziku, u video spotu kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja. Pitanje je šta bi autori kampanje poručili kada bi videli u kakvom je stanju saobraćajna signalizacija u blizini Osnovne škole „Jovan Cvijić” i vrtića „Kolibri”.
Na ovaj problem ukazao nam je jedan čitalac, čija unuka za koji dan polazi u prvi razred ove škole, a koji je fotografisao izbledele „zebre” i oznake „škola” u ulicama 7. juli, Patrijarha Pavla (bivša Štrosmajerova) i Veselina Masleše.


Iz Javnog preduzeća za urbanizam, koje je zaduženo za nadzor nad održavanjem puteva, navode za naš list da u gradu već nekoliko meseci nema izvođača koji bi održavao saobraćajnu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju zato što je nekoliko tendera za odabir firme koja bi obavljala ovaj posao oboreno zbog žalbi pojedinih ponuđača. U preduzeću takođe ističu da svakako nije u njihovoj nadležnosti raspisivanje nabavke već da to radi Gradska uprava.
Kako smo pisali i pre nekoliko meseci, prema podacima sa sajta Grada o javnim nabavkama, za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije u proteklih godinu dana bila su raspisana tri poziva za odabir ponuđača – prvi u maju 2018. godine, drugi krajem oktobra, treći krajem februara 2019. Potom su objavljena i dva obaveštenja o produžetku roka za podnošenje ponuda. Pretragom podataka sa sajta Grada, obaveštenja o dodeli ugovora za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije nema.

M. M.