NŐNAPI SZINFOLTOK

Mosolyt varázsolnak mások arcára

Március nyolcadika a nemzetközi nőnap ünnepe. Ilyenkor mi férfiak szeretnénk mosolyt csalni a nagymamák, feleségek a barátnők arcára, személyre szóló ajándékkal. Ünnepeljük azokat is, akik nap mint nap, mindenkihez kedvesek , alkotó erejükkel másoknak is szép pillanatokat tudnak csalni a mindennapok egyhangúságába.
Három éve, annak, hogy dekupázs technikával dolgozok, akril festékkel. Főleg ünnepi ajándékokat készítek, muzslyai motívumokkal. Ezen kívül kézműves dísztárgyak is készülnek. Magam és mások örömére festek, alkotok, úgy érzem, hogy nem véletlenül bukkant fel bennem a festészet iránti érdeklődés- vallja a muzslyai Mihajlovich Tóth Teréz.
Kereskedelmi közép iskolát fejeztem be. Tizenöt évig dolgoztam, mint kereskedő a nagybecskereki Bánát nagykereskedelmi vállalatban. Szerettem a szakmámat, amikor tönkrement a vállalatom, saját üzletemben folytattam a kitanult szakmát. Az üzletben főleg műszaki cikkeket többek között a szabadkai Partizán kerékpárgyár termékit is árultam, amikor a szabadkai gyár is csődbe ment be kellett zárnom az üzletet. Közben kedvtelésből már kisgyerek koromtól kezdve megtanultam szabni – varrni, amit ma is nagyon kedvelek. Annak ellenére, hogy munkaviszonyban vagyok, ahol megállom helyemet, a szomszédoknak, ismerősöknek is szívesen segítek megjavítani a viselt ruhákat. Kell akkor röviditek, hol tépőzárat cserélek, szívesen megteszem mert most már muzslyán e szakma is kihalófélben van. Mindezek mellett legszebb a számomra amikor az idős személyeken tudok segíteni, amikor megkérnek bármiféle segítségre, szívesen teszem, mert ilyenkor annak aki egyedül él örömet tudok csempészni életükbe, és mosolyt tudok varázsolni az arcukra – vallja Borbély Marika.
Kép és szöveg Precz István