OBELEŽEN DAN MESNE ZAJEDNICE „DOSITEJ OBRADOVIĆ”: Zajedno sa sugrađanima rešavamo probleme

Veselom narodnom igrom članova Kulturno-umetničkog društva „Pionir” i Udruženja za očuvanje kulture i tradicije folklornog stvaralaštva ,,Moja Sosa’’, dramskim skečevima koje su izveli učenici Osnovnih škola „Dositej Obradović” i „2. oktobar” , pesmom članova Kluba za stara i odrasla lica pri Gerontološkom centru, juče je svečano obeležen Dan mesne zajednice „Dositej Obradović” koja nosi ime velikog srpskog književnika, pisca i prosvetitelja.

Prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, predsednik Saveta MZ, a program je vodila novinarka Branka Jajić.

– Dan Mesne zajednice je prava prilika da se pre svega zahvalimo našim sugrađanima i članovima na pomoći i podršci, ali i sugestijama i problemima na koje nam svakodnevno ukazuju, a mi se trudimo da ih zajedno rešavamo. Ono što nam predstavlja veliki izazov, jeste bezbednost dece koja se igraju u velikom parku, u Naselju „Ruža Šulman“ gde se nalazi igralište. Zajedno sa sugrađanima ćemo rešiti i taj problem. Mesna zajednica je obezbedila materijal za postavljanje ograde, a tim poduhvatom želimo svima da pokažemo da, ako smo složni, možemo sve – rekao je Duško Radišić, dodavši da veliku zahvalnost duguju i udruženjima građana ove Mesne zajednice, deci i penzionerima koji su pomogli da se Dan Mesne zajednice obeleži kako dolikuje.

– Na našoj teritoriji se nalaze dve osnovne škole, „Dositej Obradović” i „2. oktobar”, i deca se uvek rado odazovu svakom pozivu. Zato su nam najdraži gosti na ovoj svečanosti i oni su naši mali ambasadori.

Savet ima dobru saradnju i komunikaciju sa lokalnom samoupravom uz čiju pomoć se sprovode sve aktivnosti, a dobar odnos neguju i sa ustanovama kulture, udruženjima građana i nevladinim organizacijama.

Klub „Dositej” je jedan od najaktivnijih, i prema Radišićevim rečima nedostaje još nekoliko takvih klubova, jer je odziv građana i dece svih uzrasta i generacija prevelik. Prostorije Kluba koriste članovi Udruženja za očuvanje kulture i tradicije folklornog stvaralaštva ,,Moja Sosa’’ za vezbanje, dolaze građani koji uzimaju knjige iz biblioteke, dok stariji igraju karte, šah i druge društvene igre.

M.Malbaški