OBELEŽEN DAN OPŠTINE ŽITIŠTE: Sumirani rezulati i dodeljene nagrade

Na svečanosti povodom Dana opštine Žitište, danas su dodeljene povelje i zahvalnice pojedincima i udruženjima koji su pružili nesebičan doprinos razvoju i afirmaciji ove sredine. Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević se u svom govoru osvrnuo na rezultate u 2019. godini kao i ukazao na planove za narednu. On je istakao da u celoj zemlji poslednjih godina dolazi do smanjenja nezaposlenosti. Takav je slučaj i u Žitištu. Spomenuo je uspešne firme iz opštine koje su stub njenog privrednog napretka poput „Premium čikena”, „Mrkšićevih salaša”, „Vandrunena” i „MBS Ceteksa”.

Takođe Vučurević je najavio i nove investicije dodavši da je u 2019. i pored zaduženja od 250 miliona dinara investirano preko 2 miliona evra u skoro sva mesta u opštini.

Zahvalnice za 2019. su dobili Predrag Radaković iz Žitišta, Jovan Srdanov iz Srpskog Itebeja, Janoš Vajda iz Torde, Tibor Varga iz Novog Itebeja, Andraš Šimon iz Novog Itebeja, Lidija Čini profesor muzike, Zorana Nikolić iz Žitišta Ninoslav Amižić iz Žitišta, Nikola Pešut Žitište i Dobrovoljno vatrogasno društvo Torak.

Za doprinos privrednom razvoju opštine povelju je dobila firma „MBS Cetex” iz Česterega. Pripremljen je bogat umetnički program gde su nastupali Kulturno umetničko „Banatski Dvor”, citraški orekstar KUD-a „Petefi Šandor” iz Torka, folkorna grupa „Drugi oktobar”, Stela Popović sa recitacijom i Emilija Gut sa pesmom „Adu as – glavni adut”.

Ž.Mišić

Foto: Zoran Dedić