OBELEŽENA DECENIJA ZRENJANINSKOG POSLOVNOG KRUGA – ZREPOK

Spremni da pomognu ljudima i institucijama

Pre deset godina, sa ciljem da ovdašnju privredu podigne na viši nivo, a grad učini boljim mestom za život, osnovan je Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK. Proslava jubileja održana je 24. januara u Hotelu ,,Vojvodina”, a okupili su se osnivači, privrednici, predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i drugi. Postignuća i uspehe u protekloj deceniji sabrao je Budimir Jovanović, predsednik Poslovnog kruga.
– ZREPOK je sada snažniji nego ikada. O tome govore ekonomski pokazatelji, poslovni prihodi i broj zaposlenih, ali i znanje i ljudski resursi kojima raspolažemo. Postali smo respektabilan faktor, ne samo na teritoriji našeg Okruga, nego i u celoj Srbiji – istakao je Budimir Jovanović, podsetivši i na period 2008/2009. godine kada je došao na ideju da sa svojim prijateljima osnuje ovu organizaciju i okupi najuglednije privrednike.
Prema njegovim rečima, ZREPOK je uspostavio kontakte sa najvažnijim ustanovama i institucijama – počevši od lokalne samouprave, Unije poslodavaca Srbije do Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), obrazovnih institucija, ali i sa privrednicima van lokalnih okvira.
– Trudićemo se da pokažemo da vodimo računa o svim značajnim događajima u gradu i da pomažemo ljude i institucije koji daju najveći doprinos ovoj sredini. Spremni smo da ponudimo pomoć u znanju, iskustvu, materijalnim i svim drugim sredstvima – obećao je Jovanović.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju