Od Kneževića projekti, od Mirovića obećanja

Piše: Dalibor Bubnjević

Na početku vrelog avgusta stigle su dve lepe vesti u naš grad. U prostoru posrnulog „Minela“, italijanski investitor će uspostaviti proizvodnju i do kraja godine zaposliti 150 sugrađana. Nakon višedecenijskog devastiranja, gradski stadion bi uskoro trebalo da bude rekonstruisan. Udruženim snagama republičkih, pokrajinskih i lokalnih vlasti, sportsko borilište na Karađorđevom parku dobiće, između ostalog, atletsku stazu i rasvetu.
Na žalost, ovih dana nam stižu i nevesele vesti! Suša je desetkovala rod kukuruza, inače jednog od najznačajnijih izvoznih proizvoda Srbije. Prema grubim procenama, na teritoriji Srednjobanatskog regiona, vrednosno izraženo, prinos će biti manji za čak 7 milijardi dinara. Ohrabrujuća je najava pokrajinskog premijera da će, u drugoj polovini avgusta, otpočeti izgradnja regionalnog hidrosistema za navodnjavanje. Reč je o projektu koji je ugovoren pre dve godine sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Na žalost, vrućina ostavlja negativne posledice i na rad ovdašnje Bolnice. Centralni rashladni sistem skoro da i ne radi, i ne može se popraviti. Za razliku od ministra privrede Gorana Kneževića, koji je neretko usmeravao sredstva u naš grad, pokrajinski premijer je ovih dana došao praznih ruku. Pružio nam je samo nadu, ne dajući nijednu garanciju za rešavanje problema klimatizacije.