OLIMPIJADA U ZRENJANINU: Tehničko stvaralaštvo mladih Jugoistočne Evrope

Asocijacija tehnike, informatike i obrazovanja Jugoistočne Evrope – Zrenjanin organizuje danas, uz podršku Visoke tehničke škole, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin”, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Regionalne privredne komore i grada Zrenjanina Olimpijadu tehničkog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije. 

OLIMPIJADA STVARALASTVA (10) OLIMPIJADA STVARALASTVA (9) OLIMPIJADA STVARALASTVA (8) OLIMPIJADA STVARALASTVA (7) OLIMPIJADA STVARALASTVA (6)

Olimpijada se održava u holu Kulturnog centra. Smotru, na kojoj učestvuje 27 izlagača, otvorila je pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević, a o značaju ovakvih smotri tehničkog i informatičkog stvaralaštrva mladih govorio je dr Slobodan Popov, predsednik Asocijacije. 

OLIMPIJADA STVARALASTVA (4) OLIMPIJADA STVARALASTVA (3) OLIMPIJADA STVARALASTVA (2) OLIMPIJADA STVARALASTVA (1)

Željka Milošević je istakla da Zrenjanin može da postane informatički centar, o čemu svedoče i nagrade koje učenici osvajaju na takmičenjima. Uz Tehnički fakultet Mihajlo Pupin” i Visoku tehničku školu, kao i nastavu informatike u srednjim školama, ona je istakla i značaj otvaranja novog obrazovnog profila u Elektro-tehničkoj i građevinskoj školi Nikola Tesla”.
M.B.