OLIMPIJSKI ŠAMPION RVAČ DAVOR ŠTEFANEK OVACIJAMA DOČEKAN NA TRGU SLOBODE

Volim Zrenjanin, to je moj drugi grad!
Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, rvač Davor Štefanek, boravio je u Zrenjaninu. Dugotrajnim aplauzom pozdravilo ga je više od 1.000 Zrenjaninaca, a on im je sa bine na Trgu slobode zahvalio na podršci.
– U Subotici sam rođen, tamo je moj dom, a Zrenjanin je moj drugi grad! Šest godina sam rvao za Proleter, a ukupno sam u vašem gradu živeo osam godina. Lepo sam prihvaćen, imam mnogo prijatelja, uvek rado dolazim i lepo mi je u Zrenjaninu – rekao je Štefanek.
U utorak su u gradu na obalama Begeja počeli „Dani piva”. Zlatni rvač proglasio je početak „Zlatnog kotlića”, jedne od manifestacija koja se održava u okviru pivskog festivala. Olimpijski šampion istakao je da, zbog brojnih obaveza, nikada do sada nije bio na „Danima piva”.
Štefanek je tokom boravka u našem gradu razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima. Uz olimpijskog prvaka bili su trener Sreten Damjanović i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.
– Zrenjanin mnogo ulaže u vrhunski i masovni sport, kao i u sportsku infrastrukturu. Drago mi je što su sportisti Srbije osvojili toliko medalja – izjavo je Janjić.

B. MANDIĆ