OPREMLJENE BOLESNIČKE SOBE U OPŠTOJ BOLNICI: Donaciju obezbedila naša nekadašnja sugrađanka

Odeljenja onkologije i palijativne nege Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ dobila su nov nameštaj u bolesničkim sobama od fondacije „Csilla von Boeselager“, u saradnji sa udruženjem građana „Duga“ iz Ade. Donaciju su danas uručili predstavnici Fondacije i Gradske uprave.

Članica Upravnog odbora ove fondacije dr Elizabet Fesl de Alemani rešila je da donaciju dodeli upravo zrenjaninskoj Opštoj bolnici, kazala je danas predsednica UG „Duga“ i predstavnica fondacije „Csilla von Boeselager“ za Srbiju Vesna Civrić.

– Elizabet Fesl de Alemani je rođena u Srpskoj Crnji, a u Zrenjaninu je išla u školu. Ovim prilikom je donirano 40 kreveta, kao i natkasne i drugi nameštaj u vrednosti od oko 50.000 evra. Želimo da omogućimo bolesnicima komforniji boravak ovde, da se osećaju kao kod kuće i da im pomognemo da što pre ozdrave.

Direktorica Opšte bolnice dr Ivana Tešić istakla je da je opremanje Odeljenja onkologije i palijativne nege rezultat dobre saradnje Bolnice i lokalne samouprave.

– Ovo je izuzetno dragoceno za našu ustanovu. Bolnica „Đorđe Joanović“ raspolaže sa 600 postelja i održavanje nameštaja u bolesničkim sobama zahteva velika ulaganja. Donacijom smo kompletno zamenili nameštaj u svim sobama Odeljenja onkologije i delom Odeljenja palijativne nege i zbrinjavanja. Gradska uprava nam je omogućila kontakt sa našim donatorom, kome se takođe zahvaljujem, kao i udruženju „Duga“.

Ovo je najbolji primer saradnje civilnog sektora sa lokalnim samoupravama, istakla je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.

M.M.

Foto: J. Njegović Drndak

BOLNICA DONACIJA 0004_resize

BOLNICA DONACIJA 0006_resize

BOLNICA DONACIJA 0003_resize