ORLOVAĆANI NE ZABORAVLjAJU VELIKOG SLIKARA POREKLOM IZ OVOG SELA

U Predićevu slavu i bogata trpeza
Tradicionalna manifestacija „Dani Uroša Predića” organizuje se u Orlovatu i ove godine u dva dela. Sredinom juna održavaju se manifestacije zabavnog i zavičajnog karaktera, a naučni skup posvećen delu velikog srpskog slikara biće u septembru. Ovim povodom promovisan je i najnoviji broj časopisa „Orao” koji izdaju zavičajci Orlovata.
Za subotu, 18. jun, zakazano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe, šahovski turnir i nadmetanje u pripremi lokalnih specijaliteta. Oni će moći da se probaju zahvaljujući manifestacijama „Štrudlijada” i „Paorska torba” koje organizuje seoski Aktiv žena na čelu sa Biljanom Popadić.
Narednog dana, u nedelju, 19. juna, biće održana takođe tradicionalna „Tamiška regata”. Staza je duga deset kilometara, a proteže se od plaže na Tamišu kod stare crkve do botoške brane.
Okupljanje je u devet časova, a čamci kreću sat kasnije. U podne se učesnici mogu okupati kod botoške brane, a ručak je planiran za 14 časova na orlovatskoj plaži. U 15 časova kreće plovidba ka lokalitetu „Kutina”.

M. S.