OŠ „VUK KARADŽIĆ”: Mjuzikl „Trnova Ružica”

Učenici četvrtog jedan odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina, sa učiteljicom Sonjom Ljubotina, osmislili su mjuzikl po motivima bajke Braće Grim „Trnova Ružica“. Premijerno je prikazan roditeljima 9. marta, a odmah zatim i učenicima nižih odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“, kao i predškolcima koji su došli u posetu školi.

– Ovo malo muzičko – scensko delo nastalo je na osnovu obrade teksta iz čitanke, pa smo u toku analize bajke i izvlačenja pouke, podelili uloge i zaduženja. Nakon samo devet dana uvežbavanja, mjuzikl je bio spreman za izvođenje – kaže Sonja Ljubotina, ponosna na svoje đake.

Dramatizaciju teksta, scenario, scenografiju, režiju, pripremu slajdova, odabir muzike i tekst svih pesama vrhunski i sa puno stila uradila je učiteljica Sonja Ljubotina. U mjuziklu, koji traje 35 minuta, učestvuju svi učenici.

Kako su đački roditelji često uključeni u brojne aktivnosti ove škole, tako su se i ovoga puta rado odazvali pozivu za saradnju i svesrdno pomogli u oblikovanju ovog dela.

Edit Tot Miškeljin, glumica Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ dala je značajne sugestije malim glumcima, a Radoslava Zvekić zaslužna je za kostime i učinila da deca zablistaju na sceni. Mjuzikl nosi jasnu poruku da je ljubav jača od svakog zla i da je pored hrabrosti i odvažnosti, vere i nade, potrebno i strpljenje.


M. Bečejac

Foto: OŠ „Vuk Karadžić”