OŠ „VUK KARDŽIĆ” ZA DAN DETETA: Festival za um, dušu i srce

I ove godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” obeležen je svetski Dan deteta, organizovanjem „Pop ap” (Pop up) festivala prošlog petka. Bio je to veliki praznik za decu i sve one koji se bave decom, uz veliki entuzijazam svih koji su se okupli oko ovog događaja čiji je jedan od organizatora uvek kreativna učiteljica Daliborka Putić. U prostoru škole, poštujući sve preventivne mere zaštite, održalne su umetničke i psihološke radionice čija je tema bila emocionalna inteligencija.

Radioničari su bili učitelji, ali i gosti iz ustanova sa kojima škola sarađuje: muzejski pedagog Ivana Arađan iz Narodnog muzeja, Tatjana Ćirić i Vladimir Tot  su predstavljali Gradsku biblioteku „Žarko Zrenjanin“,  dok su CEKOM-ovi volonteri bili Smiljana Tucakov, Predrag Karanjac i Boba Vidrić. Crveni krst Zrenjanin  već tri godine zajedno sa OŠ „VukKaradžić“ obeležava ovaj datum.

Veliko zadovoljstvo deci je bilo učestvovanje u radonicama Muzičke škole u realizaciji Branislave Rajačić i kao i u radionicama saradnika defektologa Anđe Zobenice zaposlene u Osnovne i srednje škole „9.maj“.

– Neizmerno smo zahvalni  saradnicima i volonterima koji su nam došli u goste i pomogli da obeležimo ovaj značajan datum priređivanjem pravog malog emocionalnog ringišpila  učenicima škole – rekla nam je Dliborka Putić.

M.B.