OZVANIČENA PRODAJA „JUGOREMEDIJE”

„Delta farm” obnavlja proizvodnju?

Ugovor o kupoprodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica, kojim je fabrika lekova „Jugoremedija” zvanično prodata APS holdingu, tačnije firmi Prodžekt on, potpisan je 1. oktobra. Taj investicioni fond je zrenjaninsko farmaceutsko preduzeće, kao najbolji ponuđač na prodaji neposrednom pogodbom 5. avgusta ove godine, kupio za 364,5 miliona dinara. To je bio 14. pokušaj prodaje „Jugoremedije”, a tada su ponude dali još turski „Birgim” (260 miliona dinara) i „Led vižn stil” d.o.o Beograd (363 miliona dinara).
Već dan nakon zaključenja ugovora novi vlasnik je uplatio celokupan iznos, a novac je najpre podeljen razlučnim poveriocima (banke i poreska uprava). Potom je doneto rešenje o formiranju stečajne mase koju čini ostatak sredstava. Zaostale zarade zaposlenima neće biti isplaćene pre okončanja parničnih postupaka, a najznačajniji su oni koje „Jugoremedija” vodi protiv preduzeća Multi BG i Pen farm za naknadu štete.
Pošto kupac fabrike lekova nije iz oblasti farmacije, veliki su izgledi da će trgovati ovim preduzećem, piše list „Danas”. Takođe se navodi da bi novi vlasnik ubrzo mogao da postane „Delta farm” koji bi obnovio proizvodnju.

B. M.