PAO RINGIŠPIL U JAŠI TOMIĆU: Nekoliko lakše povređenih

Tokom obeležavanja Dana oslobođenja Jaše Tomića i manifestacije „Tamiški kotlić“ u ovom mestu sečanjske opštine, u subotu je došlo do incidenta koji samo zahvaljujući pukom slučaju nije imao tragične posledice. Negde oko 13 časova polomio se točak ringišpila u toku vožnje i nekoliko osoba je tom prilikom povređeno, među njima i nekoliko dece.

rsz_img_3422

rsz_img_3423

rsz_img_3421

Prema izjavama očevidaca, u trenutku kad se konstrukcija obrušila troje dece je bilo na ringišpilu, ali – prema prvim izveštajima – nijedno od njih nije teže povređeno, osim što su kod svih bile primetne posledice pretrpljenog straha i traume. Pet osoba  je kolima hitne pomoći i policijskim automobilima prevezeno do zrenjaninskog Urgentnog centra, gde im je ukazana lekarska pomoć. Najgore je, kako kažu meštani, prošao vlasnik ringišpila, koji se u trenutku pada konstrukcije nalazio kod nosećeg stuba. Okrvavljene glave, ali u svesnom stanju, i on je prebačen kolima hitne pomoći.

rsz_img_3414 rsz_img_3415

Incident se dogodio na platou nedaleko od crkvene porte, a veći broj ogorčenih građana okupio se protestujući zbog toga što nadležni za ovaj deo manifestacije očigledno nisu vodili dovoljno računa o bezbednosti.

rsz_ringispil_-_01 rsz_ringispil_-_04

– Ovo bi trebalo da bude nauk za sve, jer izgleda da niko do sada nije proveravao da li vlasnici zabavnih rekvizita poseduju adekvatne sertifikate – rekao nam je Spaso Mladenovski, vlasnik partnerskog portala „Jasatomic.org”, koji nam je poslao nekoliko fotografja snimljenih neposredno posle obrušavanja ringišpila.

(Prema Zakonu o autorskim pravima i intelektualnoj svojini, nije dozvoljeno preuzimati fotografije za komercijalnu upotrebu bez izričite dozvole izdavača – NIP „Zrenjanin“ AD)