„PERSU MARKETI“: Udruženi pružaju jedinstven maloprodajni format

Prateći iskustvo velikog broja sličnih lanaca u Evropskoj uniji, domaći trgovinski lanci u poslednjoj deceniji započeli su proces udruživanja. Pre deset godina „Persu marketi“ bili su jedni od inicijatora osnivanja Domaćeg trgovačkog lanca (DTL), kao i jedinstvenog srednjeg maloprodajnog formata u Srbiji.

Dugogodišnje iskustvo rukovodstva kompanije, poznavanje tržišta, potreba kupaca i potencijala razvoja, integrisano je u kreiranje strategije poslovanja same alijanse DTL. Zahvaljujući tome, lanac objedinjuje 13 trgovačkih preduzeća sa preko 700 maloprodajnih objekata na teritoriji Srbije, kažu iz „Persua“.

Udruživanje je dovelo do postizanja efekta ekonomije obima, tržišne konkurentnosti i cenovne atraktivnosti, kao odlučujućeg faktora kada je reč o krajnjem potrošaču.

– U udruženju kao što je DTL je kao u timu. Svaki igrač je važan, ima svoje mesto i ulogu, a tim postiže najbolje rezultate upravo kada svi igrači igraju složno. To je velika prednost za svaku članicu ponaosob. „Persu“ marketi su jedna hrabra i uspešna porodica, a njenu familiju čine ostale članice. Naša familija je kao snažan lanac, čija je svaka karika i te kako njen važan deo – naglašava Darko Bjeloglav iz „Persu marketa“.

Sve članice DTL-a svakodnevno ulažu u svoje zaposlene, unapređuju njihova znanja i veštine. Pored toga, kažu iz „Persua“, povećavaju udeo privatnih robnih marki čime jačaju partnerske odnose sa lokalnim proizvođačima i podstiču ekonomski razvoj lokalne zajednice.

Lokalni proizvođači imaju posebno mesto na rafovima.

– Posebno mesto čuva se za ono što stiže sa lokalne farme, njive ili od lokalnog proizvođača, a predstavlja proizvod vrhunskog kvaliteta. Želimo da motivišemo svoje kupce da kupuju proizvode koji nastaju upravo u njihovim sredinama i time utičemo na ekonomski razvoj zajednice – ističu u ovog trgovinskog lanca.

Dodaju da je insistiranje na lokalnim proizvođačima garant ekonomskog razvoja zajednice. Ulaganje u sport, kulturu i podrška najugroženijim ostaje obaveza svih članica, a okretanje ka kupcu i njegovom osećaju zadovoljstva ostaje prioritet svakog zaposlenog.

U narednom periodu lanac će nastaviti sa modernizacijom i razvojem maloprodajne mreže u svim krajevima zemlje, pratiti trendovi u oblasti online trgovine uz paralelno usavršavanje tradicionalnog prodajnog koncepta, kao i ulagati u zaposlene jer oni čine njihovu familiju jedinstvenom.