PLANIRANI KAPITALNI PROJEKTI U SELIMA – KANALIZACIONA MREŽA PRIORITET

Ništa bez sredstava koja stižu iz samodoprinosa

Za ključne projekte u zrenjaninskim selima iz gradske kase i sredstava samodoprinosa biće izdvojeno više od 28,2 miliona dinara. Ove godine u Lazarevu, Kleku i Elemiru planira se izgradnja kanalizacije, zatim izrada tehničke dokumentacije za biciklističku stazu ka Elemiru, a nastaviće se i radovi na delu stadiona FK „Rusanda” u Melencima, predviđeno je budžetom za 2021. godinu.

MEŠTANI NAJVEĆI INVESTITORI
Za radove na fekalnoj kanalizaciji u Elemiru izdvojeno je 11,4 miliona dinara. Najveći deo usmeren je iz sredstava samodoprinosa (10,4 miliona), a ostatak iz budžeta Grada (jedan milion).
Iako je urađen veći deo mreže (oko 70 odsto), iz Mesne zajednice „Elemir” procenjuju da je potrebno još preko 50 miliona dinara kako bi se radovi završili. Samodoprinos Mesne zajednice na godišnjem nivou iznosi oko 12-13 miliona dinara. Sva sredstva iz prethodnih godina koja nisu utrošena preusmerena su na izgradnju kanalizacije, objašnjava Milan Poučki, predsednik Saveta MZ Elemir.
– Projekat je podeljen po slivovima, a pošto je vod povezan na gradsku kanalizaciju, sa radovima se krenulo iz pravca Zrenjanina. Ostalo je da se postave cevi u još dve ulice na kraju sela i u one koje ih povezuju, a završetak posla zavisiće od budžetskih sredstava – kaže Poučki.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju