Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség díjai

Balázs György és a tordai Petőfi Sándor MME is a díjazottak között

A Vajdasági Magyar Szövetség a karácsonyi ünnepeket megelőzve a felterjesztések alapján döntött az idei év Magyar Életfa, Aranyplakett és Plakett díjakról.
A döntés értelmében Magyar Életfa díjban részesül: Balázs György nagybecskereki öntevékeny színjátszó, a Madách Amatőr Színház és az Emmanuel Kamarakórus oszlopos tagja, Berta Géza maradéki közösségszervező, egyesületi vezető, Németh Anna nyugalmazott képzőművészet szakos tanár, keramikus, közösségszervező, továbbá Szabó Szabados Ilona művelődésszervező, nyelvművelő, nyugalmazott magyar–német szakos tanár, az idén ötven éves Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok alapító tagja.


Plakett díjban részesül: a tordai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület annak a jubileumnak alkalmából, és annak a példaáértékű közösségmegtartó erőnek és szolgálatnak elismeréséül, hogy a település magyar közösségi élete – amely az öntevékeny színjátszással vette kezdetét – 2020-ban centenáriumát ünnepelte. Bakator Judit nyugalmazott torontálvásárhelyi osztálytanító, a falu monográfiájának társszerzője, a Vitkay Hagyományápoló Társaság alapító tagja, Németh Dezső szenttamási művelődés- és közösségszervező, a 2020-ban negyedévszázados jubileumát ünneplő Aranycitera egyik megálmodója, Sóti Éva adai művelődés- és közösségszervező, Szabó Judit, a Háló Közösségfejlesztő Keresztény Egyesület alapító tagja, a Hitélet katolikus folyóirat szerkesztője, az Agapé Könyv- és Lapkiadó Kft. munkatársa, a szabadkai Teológiai Katekétikai Intézet előadója, tanára.
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az Aranyplakett kitüntetését Potápi Árpád Jánosnak, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkárának ítélte oda: ezzel egy olyan személyiség veheti át ezt a rangos elismerést, a nemzeti összetartozás és a nemzeti újrakezdés évét, éveket összekötő és összefűző alkalommal és pillanatban, akinek szolgálata, a Kárpát-medencei és ezen belül is a délvidéki magyarság megmaradásáért és szülőföldön való boldogulásáért végzett áldásos tevékenysége nélkül nem élnénk, nem élhetnénk ma azt a magyar világot, amely a cselekvő mindennapokban és mindennapoknak ad erőt, ad új hitet s szívet.
A díjak átadása, az aktuális helyzetre való tekintettel rendhagyó módon fog lezajlani, a járványügyi előírások betartása melett.